Burtai lėmė, kad U20 merginų (gim. 1996 m. ir jaunesnių) rinktinė, vadovaujama Romo Petronio, Europos B diviziono čempionatą, kuris liepos 7-17 dienomis vyks Juodkalnijos sostinėje Podgoricoje, pradės C grupėje drauge su Didžiosios Britanijos ir Izraelio rinktinėmis.

U18 merginų (gim. 1998 m. ir jaunesnių) rinktinė, treniruojama Tado Stankevičiaus Europos A diviziono kovas, kurios liepos 23-31 dienomis vyks Vengrijos mieste Šoprone, pradės taip pat C grupėje drauge su Serbijos, Belgijos ir Ispanijos bendraamžėmis.

Pernai Europos B diviziono čempionatą laimėjusių U16 merginų (gim. 2000 m. ir jaunesnių) rinktinė, vadovaujama Daliaus Ubarto, vasarą rungtyniaus A diviziono čempionate, kuris vyks rugpjūčio 6-14 dienomis Udinėje (Italija). Lietuvos merginos žais B grupėje su Turkijos, Rusijos ir Italijos šešiolikmetėmis.

U16 vaikinų (gim. 2000 m. ir jaunesnių) rinktinė, treniruojama Manto Šerniaus, Europos čempionatą žais Lenkijos mieste Radome rugpjūčio 12-20 dienomis. Ji pateko į C grupę drauge su Prancūzijos, Juodkalnijos ir Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėmis. Pernai Lietuvos šešiolikmečiai, vadovaujami Gedimino Petrausko, iškovojo Europos sidabrą ir šįmet tos komandos pagrindu sudaryta septyniolikmečių rinktinė dalyvaus U17 pasaulio čempionate Ispanijoje.

U18 vaikinų (gim. 1998 m. ir jaunesnių) rinktinė, vadovaujama Sauliaus Štombergo, Europos čempionatą, kuris liepos 30 – rugpjūčio 8 dienomis vyks Turkijos mieste Samsune, pradės C grupėje. Į ją taip pat pateko Latvijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Izraelio komandos. Lietuvos aštuoniolikmečiai pernai Europos čempionate užėmė trečiąją vietą.

U20 vaikinų (gim. 1996 m. ir jaunesnių) rinktinė, kurią treniruoja Tomas Masiulis, pateko į Europos čempionato A grupę. Turnyras liepos 16-24 dienomis vyks Suomijos sostinėje Helsinkyje. Lietuviai čempionato kovas grupėje pradės su Turkijos, Vengrijos ir Vokietijos bendraamžiais.

Vėliau bus paskelbti ir 2017 m. Europos vyrų krepšinio čempionato atrankos burtai. Lietuvos rinktinei atrankos žaisti nereikia, nes pernai ji tapo Europos vicečempione ir taip pat iškovojo tiesioginį kelialapį į Olimpines žaidynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją