Jame į kovą stos po vieną krepšininkę iš visų LMKL ekipų bei lygos deleguota, tituluočiausia lygos snaiperė, Marijampolės „Sūduvos“ žaidėja Ela Briedytė.

E. Briedytė LMKL tritaškių konkursą jau yra laimėjusi net šešis kartus ir yra nepralenkiama šioje pozicijoje ne tik Lietuvos, bet ir Europos krepšinyje. Maža to, E. Briedytė užfiksavo ir unikalų pasiekimą – laimėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Snaiperio“ konkursą, nurungdama geriausius šalies tritaškininkus vyrus.

E. Briedytei taip pat priklauso ir LMKL snaiperės rekordas. 2005 metais vykusiame „Visų žvaigždžių“ dienos tritaškių konkurse krepšininkė surinko net 24 taškus ir iki šiol šio rekordo pagerinti niekam nepavyko. Tiesa, pati snaiperė savo rezultatą pagerino, kai pernai LKL „Snaiperio“ konkurse įmetė 25 taškus.

Rimtą konkurenciją sieks sudaryti Ieva Stankevičiūtė („Aistės-LSU“), kuri šiame konkurse ne kartą jau buvo pasiekusi finalą. Tokios pat patirties turi ir „Utenos“ gynėja Rita Milieškienė, o jai į pagalbą ateis ir namų sienos bei savi žiūrovai.

Šį sezoną įspūdingai iš toli atakuoja ir „Sūduvos“ atstovė Andra Gabalytė, kuri šiuo metu LMKL tritaškius meta 46,3 proc. tikslumu ir pagal šį rodiklį yra antra visoje lygoje.

Be jau minėtų tritaškininkių, konkurse taip pat varžysis: Agnė Bobinaitė („Kibirkštis“), Akvilė Baronėnaitė („Hoptrans-Sirenos“), Aistė Vaitekūnaitė („Šiauliai-Universitetas“) ir Simona Dobrovolskytė („Fortūna“).

Konkurso laimėtojos lauks „Top Sport“ įsteigtas prizas – 800 eurų vertės čekis.

Gera naujiena ir žiūrovams – jie taip pat galės užsidirbti „Top Sport“ įsteigtus eurus. Viskas, ką reikės padaryti – pademonstruoti savo rankos taiklumą.

„Visų žvaigždžių“ dienoje Utenoje susirinkusių žiūrovus savo dainomis linksmins Donatas Montvydas, žaviosios Kauno „Žalgirio“ komandos šokėjos, „Lietuvos talentai“ žvaigždės, šokių kolektyvas „Aušrinė“, o renginį ves Mindaugas Stasiulis.

Tikrų Lietuvos žvaigždžių šventė Utenoje prasidės sausio 24 dieną 15 valandą.