Po trijų iš eilės Eurolygos TOP-16 etape patirtų pralaimėjimų ir nesėkmės Vilniuje, kur buvo nusileista „Lietuvos rytui“, žalgiriečių adresu pasipylė nemažai kritikos. Nors penktadienio rungtynės su Madrido „Real“ buvo pozityvesnės ir žalgiriečiai su tituluotais varžovais lygiai kovojo iki paskutinių minučių, D. Maskoliūnas pripažįsta, kad komandos padėtis šiuo metu yra gana kebli.

„Žaidėjams, tikrai ne tas pats, ką apie juos kalba ir ką apie juos rašo. Nors skaityti tai, kas rašoma, jie kartais galėtų mažiau, – pažymėjo Š. Jasikevičiaus asistentas. – Apskritai bet kuris trenerių pasikeitimas yra sukrėtimas komandai. Aš – naujas žmogus kolektyve, tačiau mačiau, kaip žaidėjai dirbo su Gintaru Krapiku, kaip dirba dabar. Jie visą laiką stengėsi. Dabar, paskeitus treneriui, apėmė papildomos emocijos – tiek trenerių štabą, tiek pačius krepšininkus.“

„Vyriausiasis treneris yra atsakingas už viską komandos ruošime. Mes, asistentai, stengiamės jam padėti. Taip, mes koncentruojamės į tuos dalykus, į kuriuos treneris prašo atkreipti dėmesį. Už atskiras žaidimo dalis nesame atsakingi. Čia ne NBA, kur treneriai suskirstyti pagal specializaciją. Visi bendrai susėdame ir kalbame apie gynybą ir puolimą“, – apie savo bei kitų asistentų atsakomybes „Žalgiryje“ kalbėjo D. Maskoliūnas.

Naująją trenerio Š.Jasikevičiaus žaidimo filosofiją komanda savo žaidime pradėjo naudoti jau ir praėjusią savaitę vykusiame Eurolygos mače Madride. Nors tąsyk komanda nusileido „Real“ ekipai 86:92, žalgiriečių kovingumas bei žaidimo kokybė buvo verti aukšto pažymio.

Nors atkaklią kovą su praėjusio sezono Eurolygos čempionų klubu daugelis pateisino emocijų proveržiu pasikeitus treneriams, treneris D.Maskoliūnas teigė, kad komandos vizijoje yra matomos aiškios būsimo žaidimo gairės.

„Norime intensyvesnio žaidimo, daugiau agresijos, spaudimo. Labai daug bus dirbama ties specifinėmis detalėmis, į kurias anksčiau galbūt buvo kreipiama mažiau dėmesio. Daugiau „spacingo“, daugiau tikslingų perdavimų. Viską norisi sustyguoti taip, kad veiktų kaip laikrodis. Kad kiekvienas žaidėjas žinotų, kur jam reikia būti tam tikru momentu, faktas, kad tai padaryti tobulai reikia laiko“, – teigė D. Maskoliūnas.

Greitesnio žaidimo faktorių pozityviu pokyčiu laiko ir krepšininkas O.Hanlanas, kuriam intensvyus žaidimas – vienas mėgstamiausių krepšinio aspektų. Tiesa, anot kanadiečio, tai nereiškia, jog tokio pobūdžio krepšinyje jis bus vienas, kuriam teks daugiausiai naštos.

„Taip, man patinka toks krepšinis. Pats mėgstu atakuoti ir žaisti agresyviau, todėl man yra lengviau priprasti. Tiesa, mes visi žaidžiame greičiau ir agresyviau abejose aikštės pusėse. Tai nepriklauso tik nuo vieno vyruko, tai visos komandos žaidimo stilius. Visi turime paspausti „pedalą“ ir būti agresyvūs tiek puolime, tiek gynyboje“, – kalbėjo atakuojantis gynėjas.

Žalgiriečiams penktadienį teks suremti ginklus su Pirėjo „Olympiacos“ klubu. Apie pasiruošimą dvikovą su Eurolygos čempionais – „Žalgirio“ parengtame vaizdo reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)