„Ieškome bendros formulės, kad Šiauliai stiprėtų kaip krepšinio centras, kad galėtume kartu dirbti. Reikia, kad Lietuvoje būtų daugiau sporto centrų. Taip galėsime atrasti naujų talentų, nepražiopsosime grynuolių, kurių atsiranda regionuose”, – sakė žinomas krepšinio treneris Šarūnas Sakalauskas, vadovaujantis Lietuvos krepšinio federacijos meistriškumo komisijai.

Prieš tai LKF specialistai lankėsi Panevėžyje, kuriame taip pat siekiama atkurti jaunimo krepšinio tradicijas. Pasak Š.Sakalausko, kol kas Panevėžyje lengviau treniruoti vaikus, bazės yra išdėstytos kompaktiškiau.

„Tačiau sužinojome, kad jau už pusantrų metų bus pastatyta nauja bazė su puikia krepšinio sale. Tai tikrai suteiks impulsą Šiaulių jaunimo krepšiniui”, – sakė Š.Sakalauskas.

Drauge su juo Šiauliuose lankėsi Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Lietuvos krepšinio federacija, pasitelkusi geriausius šalies krepšinio specialistus, pastaruoju metu skiria ypač daug dėmesio jaunųjų krepšininkų ugdymui. Pasak LKF vadovų, tai yra visame pasaulyje žinomos Lietuvos krepšinio piramidės pagrindas.

Šiauliai yra išgudę nemažai žinomų Lietuvos krepšininkų, tokių kaip Europos čempionai Mindaugas Žukauskas ir Donatas Slanina, Europos vicečempionas ir pasaulio čempionato prizininkas Robertas Javtokas, pasaulio ir Europos jaunimo čempionas Rokas Giedraitis. Daugybę metų Šiauliuose dirbo ir Europos čempionu tapęs krepšinio treneris Antanas Sireika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)