Turtingiausias Italijos klubas Europos taurės varžybas pradėjo pralaimėjimu išvykoje Berlyno ALBA ekipai (67:83), tačiau prieš savaitę su kaupu reabilitavosi savo žiūrovų akivaizdoje sutriuškindami „Neptūno“ skriaudikus Salonikų „Aris“ krepšininkus (95:54). Įspūdingą sudėtį surinkusi Milano ekipa šiemet planavo kalnus nuversti Eurolygoje, tačiau dabar jiems iškeltas kitas tikslas – laimėti Europos taurę.

Antradienį 42-ąjį gimtadienį švenčiančiam „Neptūno“ treneriui Dainiui Adomaičiui su savo auklėtiniais teks labai pasistengti norint nustebinti madų sostinės krepšinio gerbėjus, tačiau „Neptūnas“ šiemet Europoje pateikė ne vieną staigmeną, tai kodėl nepateikus dar vienos?

„Milano „Emporio Armani“ – Eurolygos komanda, kuriai šis Eurolygos sezonas nenusisekė, tačiau jų ambicijos ir tikslai Europos taurės varžybose – dideli. Manau, kad jie yra mūsų grupės favoritai ir jų pagrindinis tikslas – iškovoti Europos taurę. „Emporio Armani“ labai galingai kaunasi namuose, tai jie įrodė rungtynėse su Salonikų „Ariu“, kai rungtynes laimėjo net 41 taško skirtumu – 95:54. Milano krepšininkai gerai išnaudoja didelius žaidėjus. Jų stiprybė – greitas žaidimas, nes turi daug žaidėjų, kurie gerai žaidžia su kamuoliu ir greitomis atakomis išsprendžia visas savo problemas. Jeigu pavyks sustabdyti varžovų greitą puolimą ir uždengti jų snaiperius, tada tikrai galime pakovoti dėl pergalės, – rungtynių išvakarėse kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Rungtynes nuo 21 val. bus galima tiesiogiai stebėti per LRT Kultūros kanalą.

Istorija. Milano komanda „Olimpia“ pavadinimu įkurta 1936 m. Tai vienas tituluočiausių krepšinio klubų Italijoje. Jis per savo didingą istoriją yra iškovojęs gausybę titulų: 26 kartus laimėjo Italijos čempionatą, 3 sykius triumfavo Eurolygoje (1966, 1987 ir 1988 m.), 3 kartus iškovojo Saportos taurę, 2 – Koračo taurę ir 4 – Italijos taurę. Naujasis Milano komandos atgimimas prasidėjo prieš dešimt metų, kai komandą globoti ir remti pradėjo stilistas Giorgio Armani.

Paskutinį titulą italai laimėjo 2014 m., kai triumfavo Italijos čempionate. Milano komandos gretose yra žaidę ir trys lietuviai: Linas Kleiza, Jonas Mačiulis ir Marijonas Petravičius.

Senbuviai. Komandoje po praėjusio sezono liko tik du krepšininkai – vienas Italijos rinktinės lyderių Alessandro Gentile ir kitas italas Bruno Cerella. A. Gentile yra neabejotinas komandos lyderis šį sezoną, Eurolygoje rinkdavęs po 20 taškų. Tiesa, abejojama, ar jis galės žaisti prieš „Neptūną“, savaitgalio mače Italijoje patyrė traumą.

Naujokai. Jau ne pirmas „Neptūno“ varžovas šiemet labai stipriai padirbėjo ieškodamas naujų žaidėjų. Nemažą biudžetą turintis Milano klubas savo gretas sustiprino rimtais pirkiniais. Kroatijos rinktinės vyriausiasis treneris savo komandą papildė net 3 krepšininkais iš savo nacionalinės komandos: Krunoslavu Simonu (atvyko iš Krasnodaro „Lokomotiv“), Stanko Baraču (iš Zagrebo „Cedevit“) ir JAV pilietybę turinčiu ir „Žalgiryje“ žaidusiu Oliveriu Lafayette'u (iš Pirėjo „Olympiakos“). Dar vienas europietis Milane – tai Serbijos rinktinės „centras“ Milanas Mačvanas (atvykęs iš Belgrado „Partizan“). Komandą papildė ir keli amerikiečiai: pernai Eurolygoje su Belgrado „Crvena Zvezda“ žaidęs Charles Jenkinsas bei Berlyno ALBA gretose žibėjęs Jamelis McLeanas. Iš naujokų reikia išskirti Italijos rinktinės žaidėjus Andrea Cinciarini bei Daniele Magro.

Treneris. Komandos vairas patikėtas patyrusiam 54-erių treneriui kroatui Jasminui Repešai. Per 20 metų trenerio karjerą jis yra treniravęs Kroatijos, Turkijos, Lenkijos, Italijos ir Ispanijos klubus. Strategas šešis kartus laimėjo Kroatijos pirmenybes, du kartus tapo Turkijos ir kartą Italijos čempionu. J. Repeša su pertraukomis daug metų treniruoja Kroatijos nacionalinę komandą.

Europos taurė. Po nesėkmingo pasirodymo Eurolygoje, kuomet grupėje liko paskutinė, Milano komanda persikėlė į Europos taurės varžybas. „Neptūno“ grupėje jie pradėjo pralaimėjimu svečiuose Berlyno ALBA ekipai (67:83) – J. McLeanas 18, M. Mačvanas 13, A. Gentile 9. Prieš savaitę jie namuose lyg su buldozeriu pervažiavo „Neptūno“ skriaudiką „Aris“ klubą (95:54) – M. Mačvanas 16, A. Gentile 13, J. Charlesas ir O. Lafayette'as po 12, K. Simonas 11).

Italijos lyga. Savo šalies čempionate Milano „Empori Armani“ komanda lyderio pozicijas dalijasi su Darjušo Lavrinovičiaus ir Rimanto Kaukėno atstovaujama Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ekipa. Jos yra iškovojusios po 12 pergalių per 16 rungtynių. Paskutiniame mače namuose buvo nugalėta Trento „Dolomiti Energia“ komanda (83:79) – M. Mačvanas 24, K. Simonas 20 (tritaškiai 5/10), O. Lafayette'as 10.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)