Antradienio popietę FIBA organizacija paskelbė, kad olimpinius vyrų atrankos turnyrus organizuos Filipinai, Italija ir Serbija.

Kadangi tarp organizatorių atsidūrė dvi Europos valstybės – Serbija ir Italija, kelialapiai į atrankos turnyrą automatiškai atiteko Latvijos bei Kroatijos rinktinėms, kurios praėjusių metų Europos čempionate užėmė atitinkamai 8-ąją ir 9-ąją vietas.

Po kurio laiko FIBA organizacija paskelbė, kad į olimpinį atrankos turnyrą yra kviečiama ir Turkijos rinktinė.

Pagal ankstesnius nuostatus, į atranką iš Eurobasket 2015 turnyro galėjo patekti tik 3-7 vietas užėmusios ekipos, tačiau nusprendus didinti atrankoje dalyvaujančių ekipų skaičių ir tarp turnyro organizatorių atsidūrus serbams ir italams, kelias į veržybas atsivėrė dar kelioms Europos ekipoms.

Vos paskelbus rezultatus buvo manoma, kad Filipinų valstybės tapimas trečiąja olimpinio atrankos turnyro šeimininke į varžybas automatiškai atvers kelią Libano nacionalinei ekipai, Azijos čempionate užėmusiai 5-ąją vietą, tačiau FIBA priėmė kitokį sprendimą.

Vietoje azijiečių FIBA nusprendė priimti turkus, kurie pasaulio rinktinių reitinge užima aukštą 8-ąją vietą. Tuo metu be kelialapio likęs Libanas FIBA reitinge tėra 43-ias.

2015-ųjų Europos čempionate turkai užėmė tik 14-ąją vietą.

18 ATRANKOS TURNYRO DALYVIŲ

Afrika: Angola, Tunisas, Senegalas

Amerika: Kanada, Meksika, Puerto Rikas

Azija: Filipinai, Iranas, Japonija

Europa: Prancūzija, Serbija, Graikija, Italija, Čekija, Latvija, Kroatija, Turkija

Okeanija: Naujoji Zelandija

Vietas olimpinėse žaidynėse iškovos tik trijų atrankos turnyrų nugalėtojai – kiekviename iš turnyrų varžysis po 6 komandas.

Filipinuose turnyras bus organizuojamas Maniloje, Serbijoje – Belgrade, o Italijoje – Turino mieste.

Turnyro burtai bus traukiami sausio 26-ąją dieną, antradienį.

„Sveikinu visus Latvijos krepšinio gerbėjus, kurių parama ir palaikymas mums padėjo patekti į Europos čempionato ketvirtfinalį ir ryžtingai žengti olimpinio atrankos turnyro link. Dabar leiskite mums galvoti ir dirbti tam, kad galėtume pretenduoti į kitą taikinį – patekimą į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Kai po savaitės sužinosime savo grupės varžovus, apie savo perspektyvas galėsime kalbėti kiek konkrečiau. Žinoma, labai svarbu, kokius priešininkus gausime, bet pirmiausia turime rūpintis savo pačių pasiruošimu, komandos sudėtimi ir darbo kokybe“, – latvių DELFI portalui sakė Latvijos rinktinės vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis.

Kelialapius į olimpinį vyrų krepšinio turnyrą jau yra užsitikrinusios Brazilijos, JAV, Lietuvos, Ispanijos, Australijos, Nigerijos, Venesuelos, Argentinos ir Kinijos rinktinės.

Teisė organizuoti moterų atrankos turnyrą atiteko Prancūzijai.

Atrankos turnyras vyks šių metų birželio 13-19 dienomis. Jame dėl penkių likusių laisvų kelialapių varžysis 12 rinktinių.

12 ATRANKOS TURNYRO DALYVIŲ

Afrika: Nigerija, Kamerūnas

Azija: Kinija, Pietų Korėja

Amerika: Argentina, Kuba, Venesuela

Europa: Prancūzija, Ispanija, Turkija, Baltarusija

Okeanija: Naujoji Zelandija

Kelialapius į žaidynes jau turi JAV, Brazilijos, Serbijos, Kanados, Australijos, Japonijos ir Senegalo moterų rinktinės.

Rio de Žaneiro olimpiada bus surengta rugpjūčio 5-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)