Dvikova tarp „Neptūno“ ir „Lietkabelio“ iš anksto buvo vadinama principine, nes K. Maksvytis uostamiesčio ekipą treniravo tris pastaruosius sezonus, o iš pareigų turėjo pasitraukti, kai praėjusį sezoną Lietuvos čempionate kovoje dėl trečiosios vietos nusileido Utenos „Juventus“ komandai, kurią treniravo D. Adomaitis.

„Pergalė yra dvigubai džiugi. Smagu laimėti prieš labai stiprią komandą, kuri puikiai žaidžia Europos taurės turnyre. Be to, visada yra smagu įveikti savo buvusią komandą. Tas pamokas, kurias išmokau „Neptūne“, deja, dabar teko prieš jį panaudoti. Kita vertus, ši pergalė yra tik nauji taškai turnyrinėje lentelėje“, – po rungtynių kalbėjo „Lietkabelio“ vyriausiais treneris K. Maksvytis.

Jis pasidžiaugė, jog komanda yra pasiekusi tokią formą, jog gerai žaidžia ir namuose, ir išvykose. „Dabar esame patenkinti, bet viščiukus skaičiuosime pavasarį“, – labai nedžiūgavo K. Maksvytis.

Šios rungtynės jam iššūkiu tapo dar ir todėl, jog netikėtai žaisti nebegalėjo vienas komandos lyderių Valdas Vasylius, kuris praėjusį sezoną taip pat rungtyniavo „Neptūno“ klube.

„V. Vasylius gavo traumą iš niekur. Jam pradėjo skaudėti kojos kelias, bet jį vis tiek dar buvau įtraukęs į starto penketą. Tačiau prieš pat varžybas jis pasakė, kad skausmas tik stiprėja, todėl ir nerizikavome. V. Vasylius yra labai svarbi mūsų komandos dalis ir ypač puolime, todėl džiaugiuosi, kad komanda taip staigiai persiorientavo ir vis tiek pavyko iškovoti pergalę“, – teigė K. Maksvytis.

D. Adomaitis po rungtynių nė nebandė slėpti nusivylimo ir pasipiktinimo savo komanda.

„Taip, „Lietkabelis“ demonstruoja labai gerą žaidimą, tačiau kalbant iš mūsų pusės, taip negalima pradėti rungtynių, kaip mes pradėjome. Jei namuose žaidėjai į aikštę išeina su tokiu nusiteikimu, tokia energija, leidžia priešininkui po savo krepšiu atkovoti 8 kamuolius per pirmą ketvirtį ir dar padaro devynias klaidas, tai yra tiesiog nepateisinama. Man lieka tik atsiprašyti sirgalių už tą pirmąjį kėlinį, už tai, ką matė. Rytoj treniruotėje bandysime taisyti šias klaidas“, – pakeltu balsu kalbėjo D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)