„Neptūnas“ įspūdingai sužaidė pirmą kėlinį – klaipėdiečiai net pirmas keturias rungtynių minutes neleido varžovams pelnyti taškų, o patys įmetė 12. Ketvirtį aikštelės šeimininkai baigė turėdami 11 taškų persvarą (20:9).

Po didžiosios pertraukos „Neptūnas“ turėjo 9 taškų persvarą (38:29), tačiau tada atsigavo vienas ALBA lyderių Willas Cherry. Buvęs Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas pelnė septynis taškus iš eilės ir sumažino klaipėdiečių pranašumą iki dviejų taškų (40:38).

Netrukus „Neptūnas“ krito į dar gilesnę duobę – Donatas Zavackas buvo nubaustas asmenine ir technine pražangomis, o tuo pasinaudoję varžovai pirmą kartą išsiveržė į priekį (43:40).

Ketvirtame kėlinyje pradėjo kilti aistros. Prasidėjus ketvirčiui dėl smūgio varžovui diskvalifikacine pražanga buvo nubaustas ir iš aikštelės išvarytas pagrindinis „Neptūno“ įžaidėjas Danielis Ewingas.

Visgi tas epizodas „Neptūnui“ ir jo sirgaliams pasitarnavo kaip emocinis užtaisas – netrukus „Neptūnas“ surengė 11:0 spurtą ir susikrovė aštuonių taškų persvarą (63:55).

Tačiau ALBA rankų nenuleido – likus žaisti kiek mažiau nei dvi minutes, Draganas Milosavljevičius smeigė tritaškį ir sumažino savo komandos atsilikimą iki penkių taškų (62:67).

Vis dėlto „Neptūnas“ sugebėjo atlaikyti varžovų šturmą – netrukus Arnas Butkevičius iš po krepšio įmetė sudėtingą metimą ir padidino uostamiesčio klubo pranašumą iki septynių taškų (69:62).

Nors ALBA dar bandė gelbėtis, taikliai baudos metimus sumetę klaipėdiečiai galiausiai iškovojo pergalę.

Kitose Europos taurės rungtynėse „Neptūnas“ išvykoje susitiks su iš Eurolygos iškritusia Milano „Emporio Armani“ komanda.

„Neptūnas“: Arnas Butkevičius 18 (20 naud. bal.), Mindaugas Girdžiūnas 14, Jerai Grantas 10 (8 atk. kam., 4 per. kam., 20 naud. bal.), Donatas Zavackas (15 naud. bal.), Martynas Mažeika (4 rez. perd.) ir Danielis Ewingas po 9.

ALBA: Willas Cherry 17 (4/5 dvit., 2/11 trit., 3/5 baud.), Draganas Milosavljevičius 16, Eldeminas Kikanovičius 15, Jonas Wohlfarthas 6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)