A. Smithas, atstovaudamas Butlerio universitetui, du kartus pateko į NCAA Finalo ketverto turnyrą, o vėliau, 2013 metais, sukirto rankomis su „Neptūnu“, tačiau dėl sveikatos problemų LKL tesužaidė penkis mačus ir per 19 min. vidutiniškai pelnė po 6,8 taško.

Išvykus gydytis į JAV buvo manoma, kad krepšininko sveikata pagerėjo, tačiau klastingas vėžys po kurio laiko smogė iš naujo, didžiuliai skausmai A. Smithą kamavo visus pastaruosius metus.

„Nepaprastai gaila, kad pasaulis prarado tokį žmogų. Vienintelis palengvėjimas yra tas, kad Andrew daugiau nebėra kamuojamas skausmų. Ačiū tau už metus, kuriuos praleidai kartu. Mylime tave“, – socialiniame tinkle „Twitter“ užuojautą išreiškė buvęs A. Smitho komandos draugas Mattas Howardas.

A. Smithas mirė gimtojo Indianapolio ligoninėje, ant savo žmonos Samanthos rankų.

„Andrew išėjo tyliai ir ramiai, amžiams užmigęs mano glėbyje. Prieš mirtį jam pasakiau, kad mylėsiu amžinai. Ilsėkis ramybėje“, – rašė S. Smith.

Nepaisydamas skausmų, dar prieš tris savaites A. Smithas su žmona buvo atvykęs į areną stebėti savo buvusio universiteto komandos rungtynių.

Savo karjerą JAV studentų lygoje A. Smithas baigė atkovojęs daugiau nei 1000 kamuolių ir laimėjęs daugiau nei 100 rungtynių. Be jo per visą NCAA istoriją tai padaryti pavyko tik dar dviems Butlerio universiteto studentams.

Butlerio universitete A. Smithas įgijo finansininko diplomą. Vos baigęs mokslus, jis vedė ilgametę savo draugę.

Ne Hodžkino limfoma vadinama didelė grupė piktybinių kraujo ligų, kilusių iš limfinės sistemos ląstelių, kuomet jos ima vėžėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)