„Susitikome su gimnazijos vadovybe, apžiūrėjome patalpas, pasikalbėjome apie bendradarbiavimą ir bendrą viziją. Vizitas nuteikė teigiamai”, – sakė žinomas krepšinio treneris Šarūnas Sakalauskas, vadovaujantis Lietuvos krepšinio federacijos meistriškumo komisijai.

Drauge su juo Panevėžyje lankėsi Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Pasak Š.Sakalausko, bendradarbiavimas su LKF galėtų vėl paversti Panevėžį vienu iš jaunųjų krepšininkų rengimo centru, kuris galėtų konkuruoti su Vilniumi, Kaunu ir Klaipėda papildant įvairaus amžiaus Lietuvos krepšinio rinktines naujais nariais.

„Tačiau noras turi būti abipusis. Šis susitikimas parodė, kad tokio tikslo siekia abi pusės – ir LKF, ir R.Sargūno sporto gimnazija, parengusi visą dominančią informaciją”, – sakė Š.Sakalauskas, prisimenantis plačiai žinomo Panevėžio sporto internato istoriją.

Pasak jo, R.Sargūno sporto gimnazija galėtų rūpintis jaunųjų krepšininkų meistriškumu, drauge su LKF burdama geriausius vaikų krepšinio specialistus, iš kurių būtų reikalaujama atsakomybės. Gimnazijoje turėtų sportuoti krepšininkai, praėję specialistų atranką.

R.Sargūno sporto gimnazija buvo atkurta buvusio Panevėžio internato pagrindu. Šį internatą, kuriame dirbo treneris Raimundas Sargūnas, yra baigęs olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis, daugybė kitų žinomų Lietuvos krepšininkų ir sportininkų.

Netrukus dėl krepšinio plėtros perspektyvų ir planų krepšinio specialistai ketina apsilankyti Šiaulių sporto gimnazijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją