Savaitės rungtynės. Šį savaitgalį didžiausią intrigą žadėjo B diviziono rungtynės tarp Ukmergės „Olimpo“ ir Pabradės „Žeimenos“. A grupėje ukmergiškiai dar nebuvo patyrę pralaimėjimo, tuo tarpu „Žeimena“ savo sąskaitoje turėjo tik vieną nesėkmę, kurią pirmajame varžybų rate jiems lėmė būtent pralaimėjimas „Olimpui“. Principinis mūšis abejingų nepaliko. Net 10 kartų rungtynių rezultatas buvo lygus ir vienas iš tų kartu buvo ketvirtajame kėlinyje, kuomet liko žaisti apie 3 minutes (66:66). Šis momentas buvo kritinis savo aikštėje žaidusiai Ukmergei – krepšys užsirišo, o tuo pasinaudoję svečiai inicijavo spurtą 11:2 ir revanšavosi už pralaimėjimą namuose. Galutinis rungtynių rezultatas – 77:68.

Rikiuotė. Ukmergės ir Pabradės komandos tvirtai lyderiauja B diviziono A grupėje su 9 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu. Juos nuo artimiausių persekiotojų, Kauno VDU-2 ir Alytaus SRC-„Dzūkijos“, skiria 3 pergalės.

Atsitokėjo pabaigoje. A diviziono lyderių mūšyje Akmenės SCKK-„Akmenės cementas“ išvykoje įveikė Gargždų SC komandą. Daug kam buvo netikėtas faktas, kad jau susitikimo viduryje svečiai pabėgo nuo varžovų net 20 taškų skirtumu. Visgi aikštės šeimininkai atliko neįtikėtiną darbą ir iki ketvirto kėlinuko paskutinės minutės ištirpdė savo deficitą ir išlygino rezultatą (91:91). Mačo pabaiga gavosi intriguojanti. Likus 29 sek. Nerijus Mika svečius vėl išvedė į priekį taikliu tolimu metimu. O kitoje atakoje vienas labiausiai patyrusių Gargždų žaidėjų Audrius Mineikis prametė abi baudas. Paskutinėmis sekundėmis akmenės žaidėjai sėkmingai stojo prie baudų metimo linijos ir nubraukė gargždiškių viltis. Mačas baigėsi rezultatu 94:99.

Pratęsimas. Tragiškai sezonas ir toliau klostosi Kuršėnų „Grafų baldų-Kristalo“ komandai. Vieną po kito pralaimėjimus renkanti ekipa itin skaudžiai nudegė išvykoje į Panevėžį. Čia ketvirtajame kėlinuke kuršėniškiai iššvaistė turėtą dviženklį pranašumą ir buvo priversti žaisti pratęsimą. Jo metu vos septyniese rungtyniavę svečiai neberado jėgų pasipriešinti ir buvo priversti kapituliuoti – 63:66. Šiuo metu Kuršėnų ekipa rikiuojasi 13-toje turnyro lentelės pozicijoje ir kovoja dėl galimybės žaisti antrame varžybų etape.

Principinis. Pirmajame varžybų rate lapkričio mėnesį Klaipėdoje buvo surengta antra šio sezono savaitės rungtynių šventė. Tuo metu Kauno KTU ekipa išvykoje buvo sutriuškinta LCC tarptautinio universiteto krepšininkų (90:73). Atsakomasis mačas Kaune žadėjo intrigą, mat KTU kolektyvas degė noru įrodyti, kad pralaimėjimas sezono pradžioje buvo nesusipratimas. Juolab, kad komandos turnyro lentelėje žengia greta – 4-toje ir 3-ioje vietose. Susitikimas gavosi išties įdomus. Tiesa, tik iki 4 kėlinuko. Likus minutei iki trečio ketvirčio pabaigos, rezultatas buvo lygus (54:54). Tačiau šioje vietoje KTU sustojo ir leido varžovams įmesti 11 taškų be atsako (54:65). Nuo šio momento klaipėdiečiai nebepaleido kontrolės ir šventė pergalę rezultatu 88:81.

Kyla aukštyn. Visai neprastą žaidimą šiame sezone demonstruoja Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“. Per 8 paskutinės A diviziono rungtynes suvalkiečiai patyrė vos du pralaimėjimus, bet ir tuos – tik čempionato lyderiams. Šį savaitgalį „Sūduva“ į savo sąskaitą įsirašė dvi pergales, prieš „LSU-Atletą“ ir „Grafų baldus-Kristalą“, ir pakilo į 8-tą turnyro lentelės vietą. Praėjusiame sezone Marijampolės komanda liko 13-toje vietoje ir į atkrintamąsias nepateko.

Geriausi žaidėjai. Daugiausiai taškų vieneriose rungtynėse šį savaitgalį įmete Jonavos „Jonavos“ atstovas Mantas Lauraitis. Susitikime su Ignalinos „Ignalina“ 21-erių gynėjas pelnė 33 taškus. Atkovotų kamuolių statistikos skiltyje šįkart dominavo Biržų „Biržų“ naujokas Justinas Gečas. Tik praėjusią savaitę prie komandos prisijungęs puolėjas mače su Kauno „Sabonio krepšinio centru“ sugriebė 16 kamuolių. Tauragės krepšinio klubo atakų organizatorius Vytautas Padgureckas per dvejas šio savaitgalio rungtynes dukart pasiekė didžiausią rezultatyvių perdavimų skaičių – 9. Tiek pat progų komandos draugams sėkmingai užbaigti atakas sukūrė ir Marijampolės „Sūduvos-Mantingos-2“ gynėjas Žilvinas Kuklierius mače su „Atletu-LSU“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją