Tarp „išrinktųjų“ pateko ir 25-erių Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Gediminas Orelikas (Šiaulių apygardoje 2671 eilės numeris) ir 23-ejų Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ narys Dovydas Redikas (Vilniuje – 5760). Taip pat jame atsidūrė už Atlanto, NCAA lygoje rungtyniaujantis aukštaūgis Martinas Gebenas (Vilniuje – 7083), keletas NKL ir RKL lygų žaidėjų.

Į šaukimo sąrašus įtraukti 1990 – 1996 metais gimę vaikinai (nuo 19 iki 26 metų įskaitytinai), kuriems pagal Krašto apsaugos ministerijos turimus duomenis, karo prievolė nėra atidėta. Iš viso tokių jaunuolių yra apie 100 tūkstančių. Atlikti pareigą tėvynei šiemet bus kviečiami 3 tūkst. jų.

Pagal Lietuvos kariuomenės vado patvirtintą 2016 m. metinį šaukimo planą pirmieji nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai tarnybą pradės 2016 m. balandžio 4 d., paskutinieji – spalį.

Tiesa, į šauktinių sąrašus įtraukti Lietuvą garsinantys sportininkai, menininkai ir mokslininkai nuo kariuomenės galės būti atleisti. Tokią galimybę numato krašto apsaugos ministro įsakymas.

Prieš metus paklaustas, ar LKF yra parengusi veiksmų planą, jei kuris nors iš krepšininkų būtų pakviestas atlikti privalomosios karinės tarnybos, prezidentas Arvydas Sabonis atsakė lakoniškai.

„Nejaugi mes jį turėsime nuvesti? Darysime viską, kad išgelbėtume nuo armijos", – juokėsi A. Sabonis.

Pernai šauktinių sąrašuose taip pat buvo galima išvysti garsių pavardžių: tenisininko Ričardą Berankį, krepšininkus Tautvydą Sabonį ir Saulių Kulvietį, plaukiką Tadą Duškiną, ledo ritulininką Mantą Armalį ar futbolininką Luką Spalvį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (694)