„Kibirkštis“ jau nuo pirmo kėlinio perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį 12 taškų skirtumu. Antrame ketvirtyje skirtumas padidėjo iki 17 taškų. Nors trečiame kėlinyje aikštės šeimininkės sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 10 taškų, tačiau per paskutines 10 minučių sostinės krepšininkės dar sykį nutolo.

„Kibirkštis“ užtikrintai laimėjo kovą po krepšiais – 45:29.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė ukrainietė Vita Gorobec. Gynėja per 25 minutes pelnė 15 taškų (3/4 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai), atkovojo 3 kamuolius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Laura Juškaitė surinko 11 taškų (7 atk. kam., 5 kld.), Daugilė Šarauskaitė – 10 (8 atk. kam., 2 blk.), Dalia Donskichytė – 9 (5 rez. perdav., 4 per. kam.), Justina Kraujūnaitė ir Shenita Landry (6 atk. kam., 3 rez. perdav.) - po 8, Laurita Jurčiūtė – 7, Ieva Savickaitė – 4, Vitalija Kaminskytė – 3 (3 rez. peradv.), o Austėja Širšinaitytė ir Gabija Meškonytė (0/7 dvitaškiai) taškų nepelnė.

„Aisčių-LSU“ komandoje veteranė Jolanta Marmienė pelnė 19 taškų, Laura Želnytė surinko 14, o Helma Vyšniauskaitė – 9 (4/11 dvitaškiai).

Šios poros laimėtoja pusfinalyje kausis su Marijampolės „Sūduvos“ komanda.

Kitame mače Klaipėdos „Fortūna“ įveikė Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“ – 58:56 (9:22, 17:11, 14:15, 18:8).

Šeimininkės jau pirmame kėlinyje įpuolė į duobę, iš kurios pavyko išlipti tik paskutiniame ketvirtyje. Vienu metu viešnios pirmavo 17 taškų skirtumu – 28:11. Savo ruožtu klaipėdiečių didžiausia persvara buvo 2 taškai – baigiantis ketvirtam kėliniui.

„Fortūna“ atakavo varžovių krepšį taikliau už varžoves (išskyrus baudų metimus) ir laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 47:41, tačiau šeimininkės dažniau klydo – 24:19.

Rezultatyviausiai iš nugalėtojų rungtyniavo kapitonė Kristė Druskytė. Gynėja pelnė 17 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Kita gynėja Agnė Černeckytė įmetė 10 taškų.

„Hoptrans-Sirenų“ gretose rezultatyviausiai žaidė Lietuvos rinktinės gynėja Santa Okockytė – 11 taškų. Tačiau ji pataikė tik 4 iš 23 metimų (0/5 tritaškių).

Šios poros nugalėtojos LKF taurės turnyro pusfinalyje susitiks su „Utenos“ krepšininkėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją