BBL pagrindine rėmėja trims sezonams tapo SEB bankų grupė, kuriai Baltijos šalyse atstovauja Vilniaus bankas, latvių "Unibanka" ir estų "Uhispank".

2005-2006 metų sezone BBL rungtyniaus iki 17 klubų, o varžybos vyks jau nuo rudens dviem ratais. Paraiškos dalyvauti čempionate priimtos iš 8 Lietuvos, 5 Latvijos ir 4 Estijos klubų, tačiau čempionato rengėjai neatmeta galimybės, kad čempionate žais tik 15 ar 16 komandų, nes joms bus iškelti atitinkami finansiniai bei arenų reikalavimai.

"Naująjį sezoną BBL pasitinka turėdama naują struktūrą ir naujas ambicijas žymiai padidinti krepšinio mėgėjų skaičių regione", - ketvirtadienį surengtoje telekonferencijoje sakė BBL valdybos pirmininkas Ojaras Kehris.

BBL direktoriumi paskirtas lietuvis Mindaugas Balčiūnas, kuriam Vilniuje talkins Tomas Rimkus ir Linas Gilys, latviai užsiims finansiniais klausimais, o estai - šiuolaikinėmis technologijomis.

Į BBL valdybą išrinkti trys lietuviai bei po du latvius ir estus.

BBL valdybos vicepirmininko Šarūno Kliokio teigimu, šiuo metu lyga jau turi beveik 0,5 mln. eurų biudžetą, bet tikimasi jį dar padidinti. Tačiau dar nėra galutinai nuspręsta, kiek pinigų bus skirta prizų fondui ir kiek komandų išlaidoms padengti.

Kaip ir praėjusiame sezone, Lietuvos klubų tarpusavio rungtynės bus įskaitomos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato lentelėje, tačiau dar nežinia, kiek klubų žais LKL - ar joje išliks Kauno "Atletas-Hidruva".

"Mums džiugu, kad BBL žengia naują kokybinį žingsnį, nes žiūrovams Lietuvos virtuvė jau ima atsibosti", - teigė BBL čempiono Kauno "Žalgirio" valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas.

Jo nuomone, rungtynės Baltijos lygoje kauniečiams bus gera repeticija prieš Eurolygos kovas, nes latviai buria pajėgią komandą Rygoje, stiprinti savo ekipas žada ir estai.

"Jei šiemet latviai ir estai nieko nepadarys, tai abejoju ar išvis kada ką nors rimtesnio suburs", - sakė Vilniaus "Lietuvos ryto" direktorius Jonas Vainauskas.

Beje, pagal bendrą trijų šalių susitarimą, komandose galės būti po keturis užsieniečius, tačiau į šį skaičių neįeis Baltijos šalių krepšininkai, kurie be jokių apribojimų galės atstovauti BBL klubams.

SEB Vilniaus banko valdybos pirmininko Juliaus Niedvaro teigimu, po sėkmingo pirmojo sezono bankininkams nebuvo sunku apsispręsti pratęsti bendradarbiavimą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją