Paskutiniame reguliariojo sezono ture „Neptūnas“ išvykoje dėl pirmos vietos F grupėje stojo į kovą su galinguoju Stambulo „Galatasaray“ klubu ir jam pralaimėjo labai apmaudžiai, nors vienu metu turėjo net 16 taškų persvarą – 71:75.

Antroji vieta lėmė, kad uostamiesčio ekipa dėl kelialapio tarp 16 geriausių Europos taurės komandų grumsis J grupėje (tolyn pateks dvi geriausios). Joje varžysis iš Eurolygos iškritęs Milano „EA7 Emporio Armani“ (Italija), Berlyno ALBA (Vokietija) ir Salonikų „Aris“ (Graikija) klubai.

Krepšinis.lt supažindina savo skaitytojus su „Neptūno“ laukiančiais grėsmingais varžovais.

Alessandro Gentile

Milano „EA7 Emporio Armani“

Turtingasis Milano klubas praėjusiame sezone patyrė fiasko Italijos čempionate, kuomet suklupo pusfinalyje, o šiemet netikėtai blogai sezonas susiklostė ir Eurolygoje. „Armani“ ekipa ne tik kad nepateko į TOP-16 etapą, bet ir su 3 pergalėmis per 10 turų B grupėje liko paskutinė. Tai lėmė, kad po daugiau nei dešimtmečio vienai geriausių Italijos komandų teks varžytis dėl Europos taurės.

Vasarą „Armani“ klubo vadovai surinko itin konkurencingą sudėtį, bet Jasmino Repešos auklėtinius nuolat kamavo traumos, dėl kurių nepavyko pademonstruoti tikrojo savo potencialo. Komandoje – ne viena garsi pavardė: rezultatyviausias Eurolygos reguliariojo sezono žaidėjas Alessandro Gentile, Andre Cinciarini, Milanas Mačvanas, Jamelas McLeanas, Stanko Baračas, Krunoslavas Simonas, Charlesas Jenkinsas ar buvęs žalgirietis Oliveris Lafayette'as.

Milano ekipa buvo viena labiausiai kamuolį saugojančių ekipų (11,9 kld.), bet ne taip sėkmingai atakuodavo krepšį – tritaškius mesdavo tik 31,3% taiklumu ir pelnydavo po 73,3 taško. Tiesa, gynyba taip pat kaip reikiant šlubavo, nes varžovai kaskart įmesdavo vidutiniškai 79,7 taško. Nepaisant visų problemų, tikimasi, kad išsigydžiusi traumas ši komanda Europos taurės turnyre gali nužygiuoti itin toli.

Lyderiai: Alessandro Gentile (20 tšk.), Jamelas McLeanas (10,7 tšk.), Krunoslavas Simonas (10,7 tšk.), Milanas Mačvanas (10 tšk.).

Berlyno ALBA

Praėjusiame sezone Eurolygoje nužygiavo iki TOP-16 etapo ir jame pasirodė stulbinamai – iškovojo net 7 pergales iš 14 galimų. Vis tik Vokietijos sostinės komanda nesugebėjo apginti titulo nacionalinėse pirmenybėse ir turėjo tenkintis žaidimu Europos taurės turnyre. Bet išsikapstyti iš pakankamai pajėgios B grupės ALBA žaidėjams nebuvo taip paprasta: nors po pirmo rato viskas atrodė tarsi pasakoje (4/1), tuomet sekė keturi pralaimėjimai iš eilės ir tik reguliariojo sezono pabaigoje vėl buvo sugrįžta į pergalių kelią.

Ketvirtoje grupės vietoje finišavusius Sašos Obradovičiaus auklėtinius visą sezoną į priekį tempė Elmedinas Kikanovičius ir Draganas Milosavljevičius, kuriems geriausiai talkino buvęs žalgirietis Willas Cherry ir kitas amerikietis Jordanas Tayloras. Vokiečių sudėtyje taip pat galima išvysti tokius žaidėjus kaip Europos taurės laimėtoją Krešimirą Lončarą ar kietų kovų mėgėją Mitchellą Wattą.

ALBA nariai mėgsta itin greitą ir agresyvų žaidimą – tai puikiai iliustruoja vidutiniškai 24,7 per mačą išprovokuotos pražangos. O rankos metant nuo baudų metimo linijos taip pat dreba gana retai – tikslą pasiekia 77,2% bandymų (19,3/25). Galinga priekinė linija puikiai stabdo varžovus po krepšiu: prieš ALBA ekipą varžovai iš dviejų taškų zonos atakuoja tik 46,6% taiklumu – tai geriausias rezultatas tarp visų LAST-32 etapo dalyvių. Berlyniečiai yra vieni iš geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojančių žaidėjų (12,3), bet itin retai dalijasi kamuoliu (12,4 rez. perd.), tritaškius meta ypač netaikliai (30,6%) ir suklysta net po 15,1 karto.

Lyderiai: Elmedinas Kikanovičius (14,8 tšk.), Draganas Milosavljevičius (13,8 tšk.), Jordanas Tayloras (11,4 tšk., 3,9 rez. perd.), Willas Cherry (10,1 tšk., 3,2 rez. perd.), Krešimiras Lončaras (9,2 tšk.).

Salonikų „Aris“

Manote, kad tai bus vienas lengviausių varžovų „Neptūnui“? Labai klystate. Etatiniai Europos taurės turnyro dalyviai reguliariajame sezone jau spėjo įrodyti savo jėgą, užėmę pirmą vietą D grupėje. Verta pažymėti, kad už graikų nugarų liko net ir turtingasis Kazanės „Uniks“ klubas, kurį jie nugalėjo abu kartus – išvykoje 74:43 ir namuose 76:70. Apskritai, savų žiūrovų akivaizdoje „Aris“ šiemet dar nesuklupo – iš 7 pergalių net 5 pasiektos namų arenoje. Beje, D. Adomaičio vadovaujami klaipėdiečiai trečiadienį būtent rungtynėmis Salonikuose ir pradės LAST-32 etapą.

Dimitriso Prifčio auklėtiniai į savo krepšį praleidžia tik 70,1 taško – tai antras rezultatas Europos taurėje. Namų susitikimuose šis rodiklis išvis geriausias – 63,2 taško. „Neptūnui“ prieš graikus bus sunku pasinaudoti savo pagrindiniu ginklu, nes varžovams „Aris“ žaidėjai leidžia pataikyti vos 26,5% tolimų metimų. Po krepšiu taip pat nebus lengviau – komanda atlieka vidutiniškai 3,4 bloko per rungtynes. Nors puolime Salonikų klubas žaidžia pakankamai vangiai (73,3 tšk.), puiki gynyba ir akylas kamuolio saugojimas (11,9 kld.) leidžia jam tapti itin pavojinga grėsme.

Lyderiai: Jerelas McNealas (14,1 tšk.), Jamelle'as Haginsas (11,5 tšk., 5,4 atk. kam.), Okaro White'as (10,7 tšk., 7,3 atk. kam.), Dominicas Watersas (9,5 tšk., 5,2 rez. perd.).

Jerelas McNealas (kairėje)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)