„Man teko garbė dalyvauti šių krepšininkų atrankoje, dabar dirbome Panevėžyje. Tas entuziazmas man patiko“, – sakė drauge su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine 2010-aisiais Pasaulio čempionatą bronzą laimėjęs treneris Kęstutis Kemzūra.

Jis pirmadienį pradėjo perspektyviausių Lietuvos vaikinų treniruočių Panevėžyje ciklą. Drauge su K. Kemzūra talentingiausius keturiolikmečius ir keturiolikmetes mokė pasaulio auksą laimėjusios jaunimo rinktinės ir dabartinis Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Kazys Maksvytis, dabartinių vyrų ir moterų rinktinių fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas, šešiolikmečių merginų rinktinės strategas Dalius Ubartas, buvęs ilgametis Kauno „Žalgirio“ ir „Atleto“ žaidėjas Darius Sirtautas, Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila ir kiti specialistai.

„Smagu matyti tokius imlius jaunuolius – ir merginas, ir vaikinus. Jie tikrai stengiasi, nori daug sužinoti, tobulėti. Ir smagu matyti jų pažangą“, – sakė S. Kavaliauskas, su „Talentų U15 karta“ dirbantis jau antrą sezoną. Taip pat antrąją talentų kartą mokė ir Sabonio krepšinio centro treneris D. Sirtautas.

„Ta programa yra labai geras dalykas. O konkurencija neleidžia sustoti“, – sakė D. Sirtautas.

Antrą stovyklą su vaikinais dirbo ir K. Maksvytis.

„Su šiais vaikinais susipažinome praėjusį kartą Vilniuje. Jaunimo akys dega. Pasimokėme kai kurių dalykų. Labai gera stovykla. Po metų jie pradės atstovauti nacionalinėms rinktinėms ir jau tada turės geresnius tarpusavio ryšius, geresnį supratimą“, – sakė K. Maksvytis.

Savo ruožtu D. Ubartas drauge surinktas perspektyviausias Lietuvos keturiolikmetes treniravo pirmąsyk. Beje, jo auksinėje šešiolikmečių rinktinėje žaidė dvi penkiolikmetės – praėjusios „Talentų U15 kartos“ absolventės.

„Manau, žaidėjos šiandien suprato, kas yra profesionalus darbas, kokios turi būti tos pastangos ir kiek joms dar reikia tobulėti. Bet jos eina teisingu keliu ir ateityje iš kai kurių jų gali išeiti aukšto lygio krepšininkės“, – po treniruotės sakė D. Ubartas.

Stovykla Panevėžyje tęsėsi tris dienas. Kasdien po treniruočių „Aukštaitijos“ sporto rūmuose grįžę į viešbutį, vaikinai ir merginos su treneriais aptardavo tai, ką sužinojo ir išmoko.

Pernai startavusio projekto „Talentų U15 karta“ tikslas – padėti tobulėti jauniems (iki 15 metų) perspektyviausiems krepšininkams, kurie ateityje gali papildyti nacionalines rinktines ir profesionalius krepšinio klubus.

Šį projektą drauge su Lietuvos krepšinio federacija iš dalies finansuoja „FIBA Europe“.

Projektą, kuris vykdomas visą sezoną, sudaro 5 stovyklos. Jos rengiamos kas du mėnesius vis kitame Lietuvos mieste. „Talentų U15 kartos“ šio sezono projektą planuojama baigti tarptautiniu turnyru.

Vaikinu treneris yra Edvinas Justa (Vilniaus Š.Marčiulionio krepšinio akademija), o merginų – Aušra Naidėnienė (Klaipėdos V. Knašiaus krepšinio mokykla).

„Talentų U15 karta“ – ilgalaikis projektas. Kasmet bus organizuojama nauja jaunučių (iki 15 metų) krepšininkų atranka. Visi projekto dalyviai gauna treniruočių aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri vaikus ištisus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)