Baskų komanda pirmajame etape B grupėje užėmė trečiąją vietą – 6 pergalės ir 4 pralaimėjimai. Vitorijos ekipa į priekį praleido 8 kartus laimėjusį Pirėjo „Olympiakos“ ir 6 pergales šventusį Stambulo „Anadolu Efes“ klubą.

Didžiausia „Laboral Kutxa“ stiprybė – itin galingas puolimas. Ši komanda per rungtynes vidutiniškai pelno po 85,4 taško ir užima trečiąją vietą.

Tiesa, Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai svečiuose renka tik po 77,6 taško, o išvykose laimėjo vos vieną dvikovą iš keturių – įveikė vieną sipniausių Eurolygos ekipų Limožo CSP. Žalgiriečiai įmeta 69,7 taško ir šioje statistkos kategorijoje yra tik 22-ti, o tarp „Top 16“ dalyvių – paskutiniai.

Beje, „Laboral Kutxa“ krepšininkai už kauniečius yra pranašesni visose statistikos kategorijose.
Antrą jaunystę išgyvena varžovų viduro puolėjas Ioannis Bourousis. Jis pelno po 15 taškų, atkovoja 9,6 kamuolio. Šis rodiklis – geriausias lygoje. Be to, graikas renka 23,6 naudingumo balo ir užima pirmąją vietą turnyre. Šis „centras“ pavojingas ir prie tritaškio linijos. Iš toli jis atakuoja 45 proc. taiklumu (9/20).

Vitorijos klube dviženklį taškų skaičių pelno dar trys žaidėjai – gynėjai amerikiečiai Dariusas Adamsas (vid. 12,1), Maike'as Jamesas (10,4) ir prancūzas Fabienas Causeuras (11,2)

„Laboral Kutxa“ krepšininkai neblogai žaidžia Ispanijos čempionate, kuriame iš 13-os dvikovų laimėjo 10 ir užima ketvirtąją vietą.

Prieš rungtynes Kaune „Žalgirio“ stovyklą pasiekė liūdna žinia. Robertas Javtokas patyrė stresinį kojos lūžį, jam bus reikalinga operacija – vidurio puolėjas ilgam iškrito iš rikiuotės. Taip pat traumuoti Renaldas Seibutis bei Vytenis Lipkevičius.

Šį ir dar penkis mačus parodys „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Transliacijų tvarkaraštis:

gruodžio 29 d.
18.55 val. „Chimki“ (R. Kurtinaitis) – CSKA,
21.40 val. „Unicaja“ (M.Kuzminskas) – „Darussafaka“,
23.45 val. „Olympiacos“ – „Barcelona“,

gruodžio 30 d.
19.40 val. „Žalgiris“ – „Laboral Kutxa“,
21.40 val. „Real“ (J. Mačiulis) – Brose Baskets“,
23.45 val. „Fenerbahce Ulker“ – „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)