Tai vienas pagrindinių Rumunijos krepšinio klubų, ginantis šalies garbę Europos taurės varžybose.

„Simas Galdikas į šį klubą iškeliavo kito klaipėdiečio Mariaus Runkausko rekomendacijų dėka. Bukarešto „Steaua“ klubui šį sezoną vadovauja buvusi kito Rumunijos klubo – Ploješčio "CSU Asesoft" vadovybė. Pastarajam klubui praėjusį sezoną sėkmingai atstovavo Marius Runkauskas“, – teigė krepšinio agentas Šarūnas Broga.

S. Galdikas sakė, kad sunku palikti Klaipėdą.

„Susiklostė tokios aplinkybės, kad tenka iškeliauti, tačiau širdis visada liks su Klaipėda. Juk čia mano gimtasis miestas ir praleisti gražiausi karjeros metai“, – sakė net septynis sezonus „Neptūno“ ekipos marškinėlius vilkėjęs 205 cm 115 kg žaidėjas.

S. Galdikas su „Neptūnu“ 2013 metais iškovojo LKL bronzos medalius, 2014 metais tapo LKL vicečempionu. Tais pačiais metais debiutavo prestižiškiausiame Senojo žemyno turnyre – Eurolygoje. Jis dvejus pastaruosius metus buvo renkamas vienu stipriausių LKL krepšininku.

„Simas turėjo daug pasiūlymų iš užsienio klubų ir išsirinko geriausią variantą. Smagu, kad mūsų išugdytas žaidėjas yra vertinamas ne tik Klaipėdoje, bet ir kituose pajėgiuose užsienio klubuose“, – akė „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.