Sugrįžimas – jau netrukus

„Esu laimingas būdamas čia, džiaugiuosi vėl turėjęs galimybę treniruotis su komanda – tai yra puiku. Dirbome gynyboje, žaidėme penki prieš penkis, to buvau labai išsiilgęs“, – po treniruotės kalbėjo „Raptors“ milžinas.

Traumą J. Valančiūnas patyrė lapkričio 20 dieną – po nesėkmingo susidūrimo su Kobe Bryantu jam buvo sulaužytas kairės rankos bevardis pirštas.

„Noriu sugrįžti kuo greičiau. Žaisti ir treniruotis negalėjau visą mėnesį, tačiau tai tikrai nėra metai ir reabilitacija neturėtų užtrukti“, – situaciją komentavo lietuvis. – Į aikštę grįšiu jau netrukus, tačiau kol kas negaliu įvardinti tikslios datos – žiūrėsime, kaip viskas klostysis diena iš dienos.“

Ateinančią naktį „Raptors“ komanda namuose susitiks su Dalaso „Mavericks“, tačiau toks žaibiškas lietuvio sugrįžimas ant parketo – abejotinas, rašo „Toronto Star“.

Be šių rungtynių, 2015-aisiais Toronto komanda sužais dar tris mačus – išvykoje su Milvokio „Bucks“ (gruodžio 27 d.) ir Čikagos „Bulls“ (gruodžio 29 d.) bei namuose su Vašingtono „Wizards“ (gruodžio 31 d).

„Kol kas tiksliai to negaliu pasakyti“, – paklaustas, kada ant parketo pasirodys lietuvis, pečiais gūžtelėjo ir „Raptors“ strategas Dwane'as Casey.

Komanda – duobėje

Pastaruoju metu „Raptors“ klubas žaidžia ne itin sėkmingai – iš pastarųjų ketverių rungtynių pralaimėjo trejas, o itin skausminga buvo paskutinė nesėkmė dvikovoje su Sakramento „Kings“. Tąsyk nervų nesuvaldęs Kyle'as Lawry dėl ginčų su arbitrais buvo išvytas iš aikštelės, o svečiai iš Sakramento pergalę sugebėjo iškovoti versdamiesi vos su aštuoniais krepšininkais.

„Mes turime startuoti geriau, – prisiminęs beviltiškai prasidėjusias rungtynes su „Kings“ teigė lietuvis. Tąsyk pirmąjį kėlinį kanadiečiai pralaimėjo 18:37, o rungtynes – 94:104.

„Tačiau supraskite, mes esame jauna komanda, o darbas viduje vyksta. Aš manau, kad viskas pakryps teigiama linkme“, – vylėsi jis.

D. Casey teigimu, J. Valančiūno sugrįžimas labai padėtų stabilizuoti situaciją.

„Tai padėtų, nes dabar situacija yra netinkama. Bismackas Biyombo į aikštę vėl galės žengti sau įprastai – kildamas nuo suoliuko. Tuo metu Lucasas Nogueira apskritai negali žaisti visu 100 proc., nes turi čiurnos problemų. Tuomet viskas turėtų stoti į vietas, tačiau prireiks laiko“, – teigė krepšinio specialistas.

Mokėsi iš kitų

Pasak lietuvio, stebėdamas komandos žaidimą iš šalies jis nemažai išmoko.

„Viena yra žaisti, kita – sėdėti ant suolo. Kai tu esi greta komandos, žaidimą matai visiškai kitu kampu. Tu stebi situaciją, analizuoji, bandai suvokti, kaip elgtis būnant vienoje ar kitoje situacijoje, – dėstė J. Valančiūnas. – Tai tau suteikia galimybių daugiau galvoti apie krepšinį šiek tiek kitaip. Aš nuolat galvodavau, kaip elgčiausi gynyboje būdamas vienoje ar kitoje situacijoje. Matau, kad Bismackas atlieka gerą darbą. Aš tiesiog po truputį mokausi iš kiekvieno, kuris yra aikštelėje“.

Paklaustas, ar dar jaučia rankos skausmus, lietuvis šyptelėjo. „Kartais man skauda, tačiau tikrai nieko rimto“, – pabrėžė jis.

Šiuo metu „Raptors“ komanda NBA Rytų konfrencijos turnyro lentelėje užima 5-ąją vietą (17/12). Tai tikrai ne tokia pozicija, kurios iš pernykščių Atlanto diviziono nugalėtojų tikisi klubo vadovybė ir komandos fanai.


Iki savo traumos J. Valančiūnas per NBA rungtynes šį sezoną vidutiniškai rinko po 12,7 taško, atkovojo po 9,3 kamuolio ir atliko po 0,4 rezultatyvaus perdavimo. Jo vietą Toronto ekipoje užėmęs afrikietis B. Biyombo vidutiniškai pelnė po 5,2 taško, sugriebė po 8,6 atšokusio kamuolio ir blokavo po 1,3 metimo.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją