Istorija prasidėjo finale

Mačas laukia išties įdomus. Abi komandos yra panašaus pajėgumo, o jų tarpusavio rungtynės kelia susidomėjimą nuo 2014 m. pavasario, kuomet grūmėsi B diviziono finale.

Būtent Anykščių ir Biržų ekipos 2014 m. pateko į A divizioną kaip dvi geriausios B diviziono komandos. Tuomet finalo serijoje iki 2 pergalių abu kartus laimėjo Biržai. Kitame sezone A divizione šios varžovės buvo susitikusios taip pat du kartus ir abi sunkias pergales šventė biržiečiai. Šio sezono pirmajame etape pirmą pergalę po pusantrų metų jau iškovojo Anykščiai. Lapkričio mėnesį jie išvykoje nukovė principinius varžovus 83:73.

A diviziono turnyro lentelėje anykštėnai rikiuojasi dviem laipteliais aukščiau nei jų varžovai. Tačiau ekipas teskiria vos 2 pergalės. Po 15 turų „Volupis“ turi 8 laimėjimus ir 7 nesėkmes, tuo tarpu Biržai – atitinkamai 6 ir 9.

Biržai – pakilime

Biržų „Biržų“ ekipos vairininkas Žydrūnas Kačinskas, kalbėdamas apie laukiantį mačą su „Volupiu“, prisiminė pirmas reguliariojo sezono rungtynes, kuomet teko patirti pralaimėjimą.

„Manau, kad per daug gerai pažįstamas varžovas, kad pateiktume kažkokių staigmenų. Aišku, kažką bandysim pakeist, kad nepasikartotų pirmų rezultatas, bet nenoriu visų detalių atskleisti. Pirmose rungtynėse tiek jie, tiek mes nebuvom pilnų sudėčių, todėl daryti išvadas apie favoritus žiūrint į praėjusias rungtynes negalima.“

Jie galbūt stipresni puolime, turi patyrusį įžaidėją Vasiliauską. Bandysime sukurti jiems atsvarą geresne gynyba, greitesniu žaidimu. Taip pat mūsų įžaidėjų grandį sustiprino Žydrūnas Kelys, kuris tapo komandos vedliu, – pastiprinimu džiaugėsi strategas. – Anykščiai yra principiniai mūsų varžovai. Pralaimėjimas pirmame reguliariojo sezono rate buvo pirmas po 2 metų. Labai norim vėl susigrąžinti pergales į savo pusę“.

Biržų komanda paskutinėse savo rungtynėse netikėtai įveikė vieną A diviziono lyderių – Kauno KTU. Ž. Kačinskas pasakojo, kad po ne visai sėkmingos sezono pradžios su komanda turėjo rimtą pokalbį, kuris, panašu, davė vaisių.

„Pradėjome greičiau žaisti, ženkliai pagerinom gynybą. Buvome antirekordininkai, per kėlinį kartais ir po 38 taškus praleisdavom. Padarėme gan rimtas išvadas po pralaimėtų rungtynių su „Omega-United“ ir tai pasimatė jau kitame mače su KTU. Mūsų netenkina dabartinė 12-ta vieta. Manau, kad pagal sudėtį galėtume būti ženkliai aukščiau. Tą ir bandysime pasiekti“, – optimistiškai nusiteikęs buvo biržietis.

Aukštaitijos derbis

Anykščių KKSC-„Volupio“ komandos vadovas Kęstutis Čepulis taip pat šį mačą išskyrė kaip principinį ir pavadino jį Aukštaitijos derbiu: „Anykščiai ir Biržai panašūs gyventojų skaičiumi, abu Aukštaitijos miestai, panašaus pajėgumo krepšinio komandos. Tikrai principinės rungtynės ir abi labai nori laimėti“.

„Jų sudėtis pasikeitusi nuo praėjusio mūsų susitikimo lapkritį. Pastiprino Ž. Kelys, talentingas žaidėjas, matęs LKL. Samulionis grižo, Palaima prisijungė. Biržai turi neblogų didelių žmonių, mėgsta veržtis. Stabdysime jų aštrius prasiveržimus ir bandysime atkreipti dėmesį į snaiperius. Jei pataiko pirmus metimus, tampa sudėtingiau gintis. Stengsimės į tai atkreipti dėmesį ir sustabdyti“, – sakė Anykščių komandos vadovas.

„Patys galvojam greitai žaisti, greit ir aštriai užpulti. Turime greitų žaidėjų, kurie veržiasi, turim ir metikų. Savo salėj ir kitus varžovus palaužėm tolimais metimais. Stengiamės ištampyti gynybą ir arba vienas prieš vieną veržtis, arba iš toli atakuoti. Bet vėlgi pradžia yra labai svarbi. Kai nekrenta pirmi metimai, tada pradedame bandyti veržtis, o tai sumaišties įnešą, – detales atskleidė K. Čepulis ir pridūrė, kad namuose prieš principinius varžovus ras priešnuodžių. – Analizuojam visas rungtynes, planą turim prieš kiekvieną komandą. Ne visada pavyksta įgyvendint, bet kiekvienam esam pasiruošę. Manau, rasim priešnuodžių ir prieš Biržus“.

KKSC-„Volupio“ ir Biržų „Biržų“ rungtynės vyks gruodžio 18 d., 18 val. sporto ir laisvalaikio centre „Nykščio namai“, Anykščiuose. Rungtynes tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją