Publikacijos autorių nuomone, dabartinėje SSRS rinktinėje galėtų rungtyniauti penki Lietuvos krepšininkai – Jonas Mačiulis, Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis, Donatas Motiejūnas ir Mindaugas Kuzminskas. Iš viso į teorinės rinktinės sąrašą Sports.ru įtaukė 15 krepšininkų.

Lietuviams kompaniją šioje rusų išgalvotoje rinktinėje sudarytų 7 rusai, 2 latviai ir vienas gruzinas.

Štai kaip atrodytų „šiuolaikinė SSRS rinktinė“ pagal Sports.ru: Dmitrijus Chvostovas, Vitalijus Fridzonas, Timofejus Mozgovas, Aleksejus Švedas, Sergejus Karasiovas, Sergejus Monia, Andrejus Voroncevičius (visi - Rusija), Zaza Pačulija (Gruzija), Janis Strelniekas, Kristapas Porzingis (abu – Latvija), J. Mačiulis, J. Valančiūnas, M. Kalnietis, D. Motiejūnas, M. Kuzminskas.

Kas galėtų treniruoti šią rinktinę, nėra įvardijama.

Primename, kad per NBA rungtynių transliaciją neseniai buvo nurodyta, jog D. Motiejūnas yra ne iš Lietuvos, o iš Sovietų Sąjungos.

JAV televizijos režisierių klaida

Štai kaip rusai apibūdina potencialius dabartinės SSRS rinktinės kandidatus iš Lietuvos.

Mantas Kalnietis. Jis praleido sezoną dėl traumos ir nesugebėjo sugrįžti į kosminį Eurobasket-2013 metų lygį, kuriame buvo varomoji lygiavertės Lietuvos rinktinės jėga. Svarbiau tai, kad jis nesugebėjo būti vienu iš lyderiu ir viena esminių Lietuvos sėkmės priežasčių – vasarą vykusiame Europos čempionate gynėjas aikštelėje praleisdavo po 35 minutes ir padėjo komandai užimti antrąją vietą.

Mindaugas Kuzminskas. Kuklus garbanotas berniukas Kuzia kažkaip netikėtai išaugo ir tapo vienu iš geriausių Eurolygos lengvųjų krašto puolėjų ir „Unicaja“ lyderiu.

Donatas Motiejūnas. Baltasis „Hakeemas“ praėjusiame sezone kompensavo Dwighto Howardo netektį ir apskritai „Rockets“ problemas renkant taškus iš baudos aikštelės. Sezoną jis baigė traumuotas ir tik pradeda atsigauti.

Jonas Valančiūnas. Vienas iš pačių techniškiausių senosios mokyklos formavimo vidurio puolėjų. Valančiūnui netrūksta atletizmo ir gynybinių įgūdžių, tačiau gavęs kamuolį po krepšiu jis praktiškai visada pasiunčia jį į tikslą.

Jonas Mačiulis. Vienas iš 2015-ųjų Europos čempionato herojų praktiškai savo pastangomis ištempė Lietuvą keliose atkrintamųjų varžybų rungtynėse.

Šių metų Europos čempionate Lietuvos rinktinė iškovojo sidabro medalius ir kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, o „žanro krizę“ išgyvenantys rusai neiškopė net iš grupės etapo. Po čempionato rinktinės vyriausiojo trenerio postą paliko Jevgenijus Pašutinas. Vieta prie rinktinės vairo buvo siūloma Rimui Kurtinaičiui, tačiau lietuvis pasiūlymo atsisakė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (437)