„Palau Blaugrana“ arenoje „Žalgiris“ suskambino pavojaus varpais“, – rašo didžiausias Ispanijos sporto dienraštis Marca.com.

„Barcelona“ gavo tikrą baltišką dušą. Tačiau jeigu buvo lemta, kad taip nutiktų, tai atsitiko pačiu geriausiu metu, kai dėl kelialapio į kitą etapą jau ramu, o pirmąją vietą grupėje dar galima užsitikrinti kitą savaitę“, – konstatuoja Elmundodeportivo.es.

„Žalgiris“ iki šiol buvo viena iš blogiausiai atakuojančių Eurolygos komandų, tačiau pasinaudojo šeimininkų pasyvumu ir pademonstravo savo potencialą, taip įsiutindamas Xavi Pascualį, akivaizdžiai nepatenkintą savo žaidėjų veiksmais ir chaotiškai besiblaškiusį šalia atsarginių suolo“, – kirto Elperiodico.es.

Dar skambiau savo publikaciją pradeda Ara.cat žurnalistas, „Barcelona“ pralaimėjimą kauniečiams pavadinantis trumpai ir aiškiai – „Nuodėmė be atgailos“.

Paskutinį sykį dar 2004 m. katalonus įveikę žalgiriečiai šį sykį iškovojo efektingą pergalę 92:88 (27:16, 18:22, 25:25, 22:25).

Rezultatyviausi nugalėtojų gretose buvo 17 taškų pelnęs Paulius Jankūnas, 16 taškų surinkęs ir 6 rezultatyvius perdavimus atlikęs Mantas Kalnietis bei 14 taškų pridėjęs Olivier Hanlanas, savo firminiais metimais iš vidutinio nuotolio sugebėjęs pristabdyti varžovų spurtą trečiajame kėlinyje.

Puolime išradingai ir rezultatyviai žaidę žalgiriečiai šį kartą sulaukė pagyrų iš saviškių varžovus šiaip jau retokai liaupsinančių ispanų.

„Pasyvūs gynyboje ir vangūs puolime šeimininkai tik stebėjo, kaip „Žalgiris“ įgijo pirmą 8 taškų pranašumą, o į priekį svečius tempė M. Kalniečio ir P. Jankūno duetas“, – rašo Marca.com žurnalistas, vėliau pažymintis, kad vieninteliu šviesos spinduliu „Barcelona“ gretose buvo aukštaūgis Ante Tomičius, iš viso šiose rungtynėse pelnęs 28 taškus, realizavęs visus 11 dvitaškių ir surinkęs net 38 naudingumo balus.

„Nejausdami spaudimo žalgiriečiai, kurių trenerių štabe yra ir „Barcelona“ legenda Šarūnas Jasikevičius, nuo pirmųjų minučių žaidė laisvai ir parodė, kad šį kartą į Kataloniją atvyko nusiteikę rimtai. Be A. Tomičiaus antroje rungtynių pusėje šeimininkus tempė Carlosas Arroyo, tačiau paskutiniame ketvirtyje išsikvėpė ir jis. Apskritai, teisėjavimas lemiamais momentais buvo abejotinas, stabdė žaidimą ir kėlė papildomą nervingumą“, – pažymi Mundodeportivo.com.

„Šis pralaimėjimas paliko abejonių dėl „Barcelona“ sportinės formos, tačiau tragedijos daryti nederėtų. Dėl pirmosios vietos grupėje kovosime kitą savaitę Krasnodare“, – primena Elperiodico.

„Prieš „Žalgirį“ stojo vienintelis A. Tomičius. Už tai „Barcelona“ buvo nubausta“, – rašo Elpais.com portalas, pažymintis, kad kauniečių lyderiais buvo „vadeles į rankas suėmęs ir kompasą tinkamai nusistatęs“ M. Kalnietis, buvęs Madrido „Real“ gynėjas Martynas Pocius ir kanadietis O. Hanlanas.

„Po šio netikėto kluptelėjimo „Barcelona“ aiškiai žino vieną dalyką. Jeigu grupėje nori finišuoti pirma, ateinančią savaitę išvykoje turės įveikti „Lokomotiv-Kuban“, – konstatuojama Elpais.com publikacijoje.

Tą patį po rungtynių teigė ir pralaimėjusiųjų treneris X. Pascualis.

„Dabar esame tokioje pačioje situacijoje kaip ir prieš savaitę. Turime laimėti Krasnodare, kad grupėje finišuotume pirmi. Sveikinu „Žalgirį“ su pergale, o mūsų pralaimėjimą nulėmė vienas labai prastai sužaistas kėlinys, turėjęs įtakos visoms rungtynėms“, – pažymėjo katalonas.

C grupės turnyro lentelė:

1.Lokomotiv***972676:609
2.Barcelona***963748:669
3.Žalgiris***954625:656
4.Panathinaikos844599:587
5.Stelmet826532:583
6.Karsiyaka927615:691

*** – turi bilietą į TOP-16 etapą

Penktadienio vakarą paskutines šio turo C grupės rungtynes Graikijoje žais Atėnų „Panahtinaikos“ ir Zelionos Guros „Stelmet“, o ateinančią savaitę reguliarųjį sezoną užbaigs „Žalgirio“ – „Panathinaikos“, „Lokomotiv“ – „Barcelona“ ir „Stelmet“ – „Karsiyaka“ dvikovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)