„Tarp vyrų lyderis akivaizdus – beveik visus titulus praėjusį sezoną laimėjęs J. Mačiulis, kuriam iki viso komplekto pritrūko Europos čempionato aukso. Tuo tarpu tarp moterų dėl geriausios vardo vyksta atkakli kova, kurios rezultatas dar neaiškus”,– sakė Lietuvos krepšinio federacijos ryšių su visuomene ir rinkodaros direktorius Linas Kunigėlis.

Ispanijos taurę, nacionalinį čempionatą ir Eurolygą praėjusį sezoną laimėjęs puolėjas J. Mačiulis po pirmosios balsavimo savaitės buvo surinkęs beveik 36 proc. balsų. Jis ženkliai lenkia kol kas antroje vietoje esantį Mindaugą Kuzminską (beveik 17 proc.) ir Joną Valančiūną (16 proc.).
Gintarė Petronytė

Tarp moterų daugiausiai simpatijų pirmąją balsavimo savaitę sulaukė Lietuvos rinktinės vidurio puolėja Gintarė Petronytė – 37 proc. Tačiau nuo jos nedaug atsilieka atakuojanti gynėja Kamilė Nacickaitė – kiek daugiau nei 31 proc. balsų. Trečia – kol kas puolėja Laura Svarytė, rungtyniaujanti Lietuvoje (beveik 8,5 proc.).

Geriausio krepšininko ir krepšininkės rinkimai prasidėjo gruodžio 1 d. ir tęsis iki gruodžio 18-osios.

Geriausių Lietuvos metų krepšininkų rinkimai rengiami jau aštuntą kartą. 2008-aisiais geriausiu buvo išrinktas Ramūnas Šiškauskas (vyko bendri moterų ir vyrų rinkimai), 2009-aisiais — G. Petronytė ir L. Kleiza, 2010-aisiais — S. Linkevičienė ir L. Kleiza, 2011-aisiais — Rima Valentienė ir J. Valančiūnas, 2012-aisiais — Sandra Linkevičienė ir J. Valančiūnas, 2013-aisiais – Lina Pikčiutė ir Mantas Kalnietis, pernai – G. Petronytė ir J. Valančiūnas.

Už pasirinktą krepšininką ar krepšininkę DELFI ir Krepšinis.lt skaitytojai iš vieno įrenginio gali balsuoti po vieną kartą. Išsamią informaciją apie rinkimus ir jų rezultatus galima sužinoti ir Radiocentre.

Balsavimo rubriką galima rasti šiuo adresu: http://www.delfi.lt/media/krepsininkai/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)