Kapitono Pauliaus Jankūno vedami kauniečiai laimėjo 82:73 (26:17, 17:22, 18:18, 21:16).

Puolėjas negailestingai baudė priešininkų aukštaūgius ir surinko 24 taškus.

„Neptūną“ čempionams iš paskos tris kėlinius tempė įžaidėjas Danielis Ewingas (21 taškas), bet paskutiniajame žalgiriečiai susitvarkė su užduotimis gynyboje ir karštos mačo kulminacijos išvengė.

Pergalę „Žalgiriui“ apkartino Renaldo Seibučio trauma: antrame kėlinyje su Donatu Zavacku susidūręs gynėjas susižeidė pirštą ir pats pasiprašė keitimo.

„Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis rungtynėms neregistravo vidurio puolėjo Simo Galdiko, su kuriuo trenerio santykiai pašlijo, ir Raido Nacio.

„Žalgirio“ vairininkas Gintaras Krapikas nusprendė nesinaudoti Kasparo Vecvagaro paslaugomis.

Pirmas kėlinys. Svečiai visas dešimt minučių palaipsniui smaugė savo varžovus, augindami persvarą. Klaipėdiečiai beveik likvidavo deficitą 6 min. pasinaudoję Luko Lekavičiaus nesportine pražanga, bet netrukus analogiškai nubaustas buvo Travisas Baderis. D. Adomaičio auklėtiniai nepajėgė sustabdyti Pauliaus Jankūno (8 tšk.), o pabėgti dviženkliu skirtumu žalgiriečiams neleido tik du T. Baderio tritaškiai. Ketvirtį „Žalgiris“ laimėjo 26:17.

Antras kėlinys. Nors Danielis Ewingas reidu NBA stiliumi ir metimu kaire ranka pradėjo ketvirtį, „Neptūno“ priekinė linija toliau buvo bejėgė prieš P. Jankūną, prie kurio puolime prisijungė ir prieš buvusius komandos draugus stojęs Edgaras Ulanovas. Pakreipti reikalus savo naudai D. Adomaičiui pavyko užklupus „Žalgirį“ aikštės gynyba. Uostamiesčio krepšininkai laimėjo atkarpą 8:0 ir paliko visus klausimus antrai mačo daliai. Vienas jų – kaip rimtai pirštą susižeidė Renaldas Seibutis, po kontakto su Donatu Zavacku pasiprašęs keitimo. Po dviejų kėlinių „Žalgiris“ pirmavo 43:39.

Trečias kėlinys. G. Krapikas labai greitai užsidirbo techninę pražangą, bet pykti jam reikėjo ne ant teisėjų, o ant savo auklėtinių. L. Lekavičius neapsigynė nuo D. Ewingo prasiveržimų, o tritaškį 27 min. smeigęs D. Zavackas pirmą kartą išvedė saviškius į priekį – 52:51. Visa „Žalgirio“ persvara išsisklaidė arenos palubėse, ir prasidėjo kautynės taškas į tašką. Tik taiklus Manto Kalniečio dvitaškis paskutinę kėlinio sekundę leido svečiams įkvėpti gurkšnį gaivesnio oro – jie vėl pirmavo 61:57.

Ketvirtas kėlinys. Puldami klaipėdiečiai pradėjo skubėti arba klysti, nutilo ir atakų lyderis šiose rungtynėse D. Ewingas. Tuo metu į „Žalgirio“ puolimo orkestrą taikliais metimais įsitraukė M. Kalnietis. Nors D. Adomaitis naudojosi viena minutės pertraukėle po kitos, 36 min. kauniečiai jau pirmavo 72:61. Šeimininkai kelis kartus dar bandė trūktelti priešininkams už skvernų, bet intriga nebegrįžo – žalgiriečiai išsivežė pergalę 82:73.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 24, Mantas Kalnietis 16 (6 rez. perd.), Edgaras Ulanovas 12, Ianas Vougioukas 9, Brockas Motumas 6.

„Neptūnas“: Danielis Ewingas 21, Jerai Grantas 16, Travisas Baderis ir Donatas Zavackas po 9, Arnas Butkevičius 7.

Titulą ginantis „Žalgiris“ toliau pirmauja LKL turnyro lentelėje (11/1). „Neptūnas“ murkdosi šeštoje vietoje (5/7).

Pirmo rato tarpusavio dvikovą spalio 11 d. Kaune žalgiriečiai buvo laimėję rezultatu 81:71.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)