Į Valdovų rūmus LKL vadovai atvyko prabangių automobilių eskortu, kuriam kelią rodė policijos mašina su įjungtais švyturėliais. Renginį didinga kalba pradėjo aktorius Rimantas Bagdzevičius, įsikūnijęs į karaliaus Mindaugo vaidmenį.

Naujasis karaliaus Mindaugo turnyras sostinėje vyks vasario 19-21 d., „Lietuvos ryto“ ir „Siemens“ arenose, o jame varžysis aštuonios pajėgiausios LKL komandos. Pirmąją varžybų dieną – penktadienį – vyks ketvirtfinaliai, šeštadienį – pusfinalio etapas, o sekmadienį – finalai. Komandos išsidalins 100 tūkst. eurų prizą. Čempionams atiteks 40 tūkst., vicečempionams – 25 tūkst., trečiosios vietos laimėtojams – 15 tūkst., o ketvirtosios – 10 tūkst. eurų.

Likusios komandos pasidalins po 2,5 tūkst. eurų.

„Turnyro idėja gimė vasarą, bendraujant su LKF vadovais Arvydu Saboniu ir Mindaugu Špoku. Norėjome, kad vyktų vienas turnyras ir teisė jį rengti buvo patikėta mums. Sunkiausia buvo parinkti turnyro vardą, rasti kažką naujo. Tačiau aš, atėjęs į lygą, siekiu pateikti kuo daugiau naujovių, todėl galų gale pasirinkome didingą istorinį kontekstą turinčio karaliaus Mindaugo vardą“, – sakė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Pasak jo, sirgaliai jau pavargo nuo tradicinės „Žvaigždžių dienos“, todėl visus komponentus pasistengta sujungti į vieną – tris dienas truksiantį renginį.

„Tradicinis kamuolių mėtymas į krepšį niekam nebeįdomus, todėl stengėmės renginį padaryti kuo patrauklesnį publikai. Taigi, čia bus ir sportinio azarto, ir tradicinių krepšininkų turnyrų“, – tvirtino R. Milašius.

Nors tikslių konkursų, kuriuose varžysis žaidėjai, jis neįvardijo, galima prognozuoti, kad karaliaus Mindaugo taurės varžybų metu sirgaliai išvys ir tradicinį snaiperio, ir dėjimų į krepšį konkursus.

Pirmąją varžybų dieną komandos varžysis „Lietuvos ryto“ arenoje, o pusfinaliai ir finalai persikels į kur kas didesnę erdvę – „Siemens“ areną.

„Pats taurės turnyro formatas išliks nepakitęs – varžysis aštuonios geriausios LKL komandos, kurios pagal dviejų pirmųjų ratų rezultatus bus atrinktos sausio trečią dieną. Turnyras vyks „vieno minuso“ sistema – ketvirtfinalyje pralaimėjusios ekipos iš karto pasitrauks iš varžybų, o vėliau vyks tradiciniai pusfinaliai ir du finalai – didysis ir mažasis“, – sakė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Organizatoriai žada, kad turnyre, kuris lyg du vandens lašai panašus į Ispanijos karaliaus taurės („Copa del Rey“) varžybas, pasirodys ne tik krepšininkai, bet ir geriausi Lietuvos scenos atlikėjai.

Praėjusiais metais paskutinį sykį rengtą LKF taurės turnyrą laimėjo Kauno „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)