Apie tai, kad Rusijos krepšinio federacija lietuvio kandidatūrą užimti laisvą stratego kėdę laiko pačia rimčiausia, skelbia „Izvestija“. Pranešama, kad Maskvos srities „Chimki“ ekipos trenerį R. Kurtinaitį realiausiu pretendentu į šį postą laiko ir naujasis federacijos vadovas Andrejus Kirilenka.

„Į situacijas, kai treneris be rinktinės nedirba daugiau niekur, aš žiūriu atsargiai. Tokiais atvejais išeina taip, kad jis laukia tik vasaros, kad su rinktine sudalyvautų maždaug dešimtyje rungtynių, o visą kitą laiką lieka be praktikos. Nežinau, galbūt futbole tai yra priimta, tačiau krepšinyje, mano nuomone, tai nėra įmanoma. Tačiau aš neatmetu varianto, kad gali būti pasirinktas ir niekur nedirbantis specialistas“, – artėjant trenerio rinkimams kalbėjo A. Kirilenka.

Vyriausiasis Rusijos rinktinės treneris bus išrinktas gruodžio 4 d. vyksiančiame federacijos posėdyje. Skelbiama, kad į postą pretenduoja šeši kandidatai, tarp kurių, be R. Kurtinaičio, minimos ruso Sergejaus Bazarevičiaus, amerikiečio Brado Greenbergo, graikų Dimitrios Itoudžio ir Georgios Bartzouko pavardės.

S. Bazarevičius šiuo metu netreniruoja jokios komandos, B. Greenbergas eina vyriausiojo Saratovo „Avtodor“ trenerio pareigas, o D. Itoudis ir G. Bartzoukas atitinkamai treniruoja Maskvos CSKA ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandas.

„Asmeniškai man nėra jokio skirtumo, ar treneris bus užsienietis ar rusas, jis dirba kokiame nors klube ar ne. Svarbiausia, kad jis tiktų rinktinei ir rodytų didelį norą dirbti joje“, – pažymėjo A. Kirilenka.

Prieš mėnesį Rusijos sporto žurnalistai savo rinkimuose nusprendė, kad R. Kurtinaitis, jų nuomone būtų pats realiausias pretendentas į trenerio postą.

Pats Krepšinis.lt kalbintas lietuvis teigė, kad kalbų apie galimybę sėsti į trenerio kėdę būta, tačiau į darbą ir klube ir rinktinėje jis žiūri gana skeptiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)