Nors pasižiūrėti Domanto žaidimo į Bahamus atvyko jo šeima su Lietuvos krepšinio legenda Arvydu Saboniu priešakyje, pasigrožėti sūnaus dominavimu po krepšiais jiems nepavyko.

Perspektyvusis lietuvis šį kartą taisykles pažeidinėjo dažniau nei metė į krepšį. 20-metis puolėjas realizavo 1 iš 3 dvitaškių ir surinko tik 2 taškus, tačiau prasižengė net 5 kartus ir aikštę turėjo palikti anksčiau laiko. Taip pat D. Sabonis atkovojo 4 kamuolius, blokavo vieną metimą ir 2 kartus suklydo.

Apmaudžiai suklupo ir jo atstovaujama „Bulldogs“ komanda, kuri 61:62 (32:35, 29:27) turėjo pripažinti Teksaso „Aggies“ (6/0) krepšininkų pranašumą.

Atkakliose rungtynėse Gonzagos kolektyvas galėjo išplėšti pergalę pačioje mačo pabaigoje, tačiau lemiamo metimo nepataikė Silasas Melsonas.

JAV šį ketvirtadienį yra minima Padėkos diena. Nors NCAA rungtynės yra žaidžiamos įvairiuose šalies miestuose ir už valstybės ribų, nevyks nei NBA, nei NHL čempionatų mačai.

Trečiadienio vakarą vykusiame turnyro ketvirtfinalyje „Buldogai“ 80:64 nugalėjo Vašingtono „Huskies“ ekipą, o D. Sabonis prie pergalės tąsyk prisidėjo per 29 minutes pelnydamas 17 taškų ir atkovodamas 9 kamuolius.

Nors prieš pat sezono startą legendinio A. Sabonio sūnus smarkiai susitrenkė nugarą, ši trauma nesutrukdė jam galingai startuoti naujajame NCAA čempionate.

Antrakursis 208 cm ūgio studentas pagerino du karjeros rekordus – rezultatyvumo (26) ir atkovotų kamuolių (14). Per du mačus D. Sabonis vidutiniškai rinko po 20,5 taško ir atkovodavo po 10,5 kamuolio bei buvo pripažintas geriausiu Vakarų pakrantės konferencijos savaitės žaidėju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)