„Nors turėjome pertrauką Lietuvos moterų krepšinio lygoje, tačiau merginos žaidė tiek studenčių, tiek moksleivių lygos mačus. Buvo traumų ir ligų, todėl derinome darbą treniruotėse ir poilsį, daugiau dėmesio skyrėme žaidimui trys prieš tris, fiziniam pasiruošimui“, - pasakojo „Kibirkšties“ strategė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

Šį sezoną Rytų Europos krepšinio lygoje varžosi 8 komandos iš 6 šalių. Be „Kibirkšties“ rungtyniauja Latvijos čempionės Rygos TTT, geriausias Estijos klubas Talino „Tallinn-1182“, Baltarusijos čempionės Minsko „Cmoki“ su Giedre Paugaite ir Gabriele Gutkauskaite, Baltarusijos prizininkės Gardino „Olimpia“ ir Minsko „Horizont“, stipriausia Kazachstano komanda Astanos „Tigers“, kurią treniruoja Romualdas Petronis ir Gdynės „Basket“ ekipa iš Lenkijos.

Visos komandos per III etapus tarpusavyje sužais po 1 rungtynes ir 4 geriausios pateks į finalo ketvertą, kuris balandžio viduryje bus surengtas Latvijoje.

„Šis turnyras mums labai naudingas, smagu, kad rungtynės vyksta turais“, - vardino J. Štreimikytė-Virbickienė. – Aukštas lygis, dalis komandų žaidžia Europos taurės turnyre, yra savo šalių čempionatų lyderės. Pirmame ture daugelis ekipų nebuvo tinkamai pasiruošusios, tai buvo pirmos sezono rungtynės, komandos tik susirinkusios. Reikia pamiršti, tai ką matėme. Dabar viskas bus kitaip.“

Pirmame ture, kuris prieš mėnesį vyko Rygoje, „Kibirkšties“ komanda įveikė Gdynės „Basket“ ir Minsko „Horizont“ komandos bei nusileido tik aikštės šeimininkės Rygos TTT krepšininkėms. Vilniuje lietuvių, pirmiausiai, laukia estiškas išbandymas – šeštadienį 16.00 val. Lietuvos Edukologijos universiteto (LEU) sporto salėje vyks mačas su Talino 1182 komanda. Estės pirmame ture patyrė visas tris nesėkmes.

„Kol kas nematėme, kaip į komanda įsiliejo Estijos klubo amerikietė, kuri renka po 14-15 taškų per rungtynes“, - pasakoja „Kibirkšties“ komandos trenerė. – Tai komanda, kuri pasižymi aktyviu ir agresyviu žaidimu, žaidžia šiuolaikišką krepšinį, yra jauna komanda. Žinoma, visoms jaunoms komandoms pasitaiko klaidų, todėl bandysime jomis pasinaudoti. Laukia įdomios rungtynės.“

Estijos klube EEWBL pirmuoju smuiku griežia Birgit Piibur, kuri pelno po 11 taškų. Pirgit Puu renka po 10 taškų, o Annika Koster po 8 taškus ir 7 atkovotus kamuolius.

Sekmadienį „Kibirkšties“ komandos laukia dvikova su lietuvių specialisto treniruojama „Tigers“ ekipa. Mačas LEU prasidės 18.15 val. Kazachstano klubas pirmame etape iškovojo 1 pergalę ir patyrė 2 nesėkmes. Astanos komandoje latvė Anita Teilane vidutiniškai pelno po 14 taškų ir sugriebia po 13 kamuolių, po 13 taškų įmeta uzbekė Jelena Chusnitdinova ir ukrainietė Ganna Zarycka.

„Kai prieš mėnesį matėme šią komandą, tai ji buvo tik susirinkusi. Todėl daug informacijos gausime po pirmos dienos rungtynių“, - teigia Europos čempionė. – Jos žaidžia protingą žaidimą, išnaudoja priekinės linijos žaidėjas. Įdomu ir žiūrovams, nes treneris lietuvis, o tai sulaukia didesnio susidomėjimo.“

„Kibirkšties“ gretose pirmos trys rungtynės sėkmingiausiai susiklostė amerikietei Shenitai Landry, kuri per mačą pelnė po 18 taškų ir sugriebia po 8 kamuolius. Ji yra rezultatyviausia lygos žaidėja. Po 11 taškų renka vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė, po 10 – gynėja Eglė Šniokaitė.

„Šiek tiek turime problemų ir mes“, - kalbėjo J.Štreimikytė-Virbickienė. – E. Šniokaitė studenčių lygos varžybose gavo į nosį, Agnė Bobinaitė išsisukusi čiurną, džiugu, kad daktarai žaisti jau leido Laurai Juškaitei, kuri buvo patyrusi rankos traumą. Po traumos pasveiko ir pirmą sykį šį sezoną žaisti galės vidurio puolėja Ieva Savickaitė. Labai laukiame žiūrovų palaikymo, nes laukia įdomus renginys. Tai galimybė per 2 dienas pamatyti 8 rungtynes, kurių lygis tikrai didesnis nei mūsų šalies čempionato. Čia bus galima išvysti Europos moterų krepšinio žvaigždžių, tokių kaip lenkė Agnieszka Bibrzycka ar juodkalnietė Jelena Skerovič, daug nacionalinių rinktinių žaidėjų.“

„Kibirkšties“ komandos tikslas – finalo ketvertas.

„Turime realių šansų pakliūti į geriausių ketvertą ir žaisti finalo ketverte, todėl kiekviena pergalė mums labai svarbi. Prie didelio būrio žiūrovių pergalių siekti daug lengviau, todėl tikimės, kad moterų krepšinio mylėtojai užpildys LEU salę“, - sakė „Kibirkšties“ komandos vadovas Dainius Virbickas.

Rytų Europos krepšinio lygos II turas (Vilniaus Edukologinis universitetas, Studentų g. 39)

Lapkričio 28 diena

11.30 val. Gardino „Olimpia“ – Rygos TTT
13.45 val. Minsko „Cmoki“ – Minsko „Horizont“
16.00 val. Vilniaus „Kibirkštis“ – Talino 1182
18.15 val. Gdynės „Basket“ – Astanos „Tigers“

Lapkričio 29 diena

11.30 val. Rygos TTT – Minsko „Cmoki“
13.45 val. Talino 1182 – Gdynės „Basket“
16.00 val. Minsko „Horizont“ – Gardino „Olimpia“
18.15 val. Astanos „Tigers“ – Vilniaus „Kibirkštis“

Turnyro lentelė (po I turo):

1. Minsko „Cmoki“ 3 pergalės/0 pralaimėjimų
2. Rygos TTT 3/0
3. Gardino „Olimpia“ 2/1
4. Vilniaus „Kibirkštis“ 2/1
5. Astanos „Tigers“ 1/2
6. Gdynės „Basket“ 1/2
7. Minsko „Horizont“ 0/3
8. Talino 1182 0/3

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)