Grandai. „Žalgiris“ ir antrą kartą šį sezoną įrodė savo pranašumą – su „Lietuvos rytu“ susitvarkė 82:68. Rungtynių eigą pakeitė žalgiriečių spurtas pirmajame kėlinyje 17:2, po kurio sostinės klubas turėjo vytis svečius, tačiau taip ir nebeprisivijo.

Nugalėtojų gretose blykstelėjo 21 tašką pelnęs Olivier Hanlanas, 16 taškų pridėjo visada prieš „Lietuvos rytą“ gerai sužaidžiantis Edgaras Ulanovas. Vilniečius į priekį jau ne pirmą kartą tempė Kšištofas Lavrinovičius (16 tšk.).

Sugrįžimas. Po mėnesio pertraukos į aikštę sugrįžęs Artūras Gudaitis net spirgėjo, kaip norėjo žaisti. Tačiau pirmoji jo akistata su „Žalgiriu“ nebuvo tokia, kokios norėjo jaunasis „centras“. 22 metų krepšininkas per 7 minutes prametė labai sudėtingą dvitaškį, nepelnė nė taško, o „Žalgiris“ jam būnant aikštėje pelnė 15 taškų daugiau nei „Lietuvos rytas“. Atsisėdęs ant suolo antrajame kėlinyje, nuo jo jis daugiau nebepakilo.

Derbis. „Siemens“ arenoje netrūko emocijų. Dar iki pertraukos teisėjai užfiksavo bent dvi nesportines ir dvi technines pražangas. Po vienos iš jų į aikštę veržėsi „Lietuvos ryto“ gerbėjas. Tiesa, apsauga laiku sulaikė įsisiautėjusį vilnietį ir numalšino aistras. Bet „Lietuvos rytui“ už saugumo neužtikrinimą skirta 500 eurų bauda.

Pareiškimai. Rungtynių metu „Lietuvos ryto“ treneris Aurimas Jasilionis turėjo karštą pokalbį su įžaidėju Nicolu Laprovittola. Po mačo laikinasis vilniečių strategas pareiškė: „Jei norės žaisti, jis privalės įsipaišyti į mūsų žaidimą“.

Panašiais pareiškimais mėtėsi ir Dainius Adomaitis. Jis gerokai supyko ant Klaipėdos „Neptūno“ vidurio puolėjo Simo Galdiko, kuris mėnesio pradžioje planavo keisti komandą, bet vėliau nusprendė likti.

„Aš komandoje noriu turėti žaidėjus, kurie yra atsidavę šiam klubui ir miestui. Žaidėjas turi būti 100 proc. susikaupęs treniruotėse, o ne kažkur kitur. Lapkričio pradžioje Simas pareiškė norą išeiti į kitą klubą. Mes sutarėme terminą iki kada duosime atsakymą ir paprašėme, kad jis tą laikotarpį išliktų profesionalas ir padėtų komandai. Jis tikrai stengėsi, bet tas žaidimas mūsų visiškai netenkino.

Leidome jam palikti komandą, bet Galdikas persigalvojo ir nutarė likti. Negaliu pasitikėti tokiu žmogumi. Mums labai jo trūksta, bet Simo demonstruojamas žaidimas manęs kaip trenerio netenkina“.

Permainos. Alytaus „Dzūkija“ rungtynėms su Kėdainių „Nevėžiu“ registravo net keturis naujokus, bet jie nepadėjo dzūkams išsukti iš nesėkmių ruožo. „Dzūkija“ vėl nepermetė 60 taškų ir namuose pralaimėjo 57:69. Tai jau ketvirtas kartas per 9 rungtynes, kai Alytaus klubas neįmeta bent 60 taškų.

MVP. Prienų-Birštono „Vytautas“ dar sykį užtikrintai susitvarkė su Utenos „Juventus“ 89:65, o naudingiausiu savaitės žaidėju tapo puolėjas Vytautas Šulskis. Jis per 26 minutes pelnė 18 taškų, atkovojo ir perėmė po 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus. V.Šulskis MVP apdovanojimą gavo jau antrą kartą šį sezoną.

TOP žaidėjai

Rezultatyviausias: Brandonas Woodas („Lietkabelis“, 17,7 tšk.)

Rezultatyvūs perdavimai: Rolandas Alijevas („Juventus“, 6,1 rez. perd.)

Atkovoti kamuoliai: Giedrius Staniulis („Pieno žvaigždės“, 8,7 atk. kam.)

Naudingiausias: Vytautas Šulskis („Vytautas“, 18,9 naud. bal.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)