„Manau, kad „Žalgiris“ yra favoritas. Kauniečių psichologinė būsena geresnė, jie turi daugiau pasitikėjimo savomis jėgomis ir demonstruoja geresnį krepšinį“, – laidai „Lietuvos sportas“ sakė buvęs Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra.

Panašios nuomonės laikosi ir krepšinio treneris Šarūnas Sakalauskas, pažymėjęs, kad „Lietuvos rytas“ prieš artėjančią dvikovą turi kur kas daugiau galvos skausmo.

„Vilniečiai yra ieškojimų kelyje. Nesiseka žaidimas, komanda pakeitė trenerį. „Lietuvos rytas“ turi spręsti, kaip uždengti Mantą Kalnietį, Renaldą Seibutį, Paulių Jankūną, Ianą Vougiouką. Žiūrint iš „Žalgirio“ pozicijos, žaidime nėra žmonių, kurie iš „Lietuvos ryto“ pusės keltų didelį pavojų. Nereikia mąstyti, kaip uždengti vienos ar kitos pozicijos žaidėją“, – iš peties kirto treneris.

Specialistai abejoja, ar Marcelo Nicola atleidimas gali turėti įtakos „Lietuvos ryto“ žaidimui sekmadienį.

„Žaidėjai stengiasi kažką įrodinėti naujam treneriui, kovoti dėl savo vietos aikštelėje. Būna momentinis rezultatas, tačiau reikia laiko, kad išryškėtų bendras vaizdas. Nemanau, kad sekmadienį tai turėtų įtakos“, – pažymėjo K. Kemzūra.

Š. Sakalusko nuomone, „Lietuvos ryto“ žaidėjai prieš rungtynes turėtų pasižiūrėti patys į save, o ne kliautis laikinuoju strategu Aurimu Jasilioniu ar vis dar prisiminti atleistą M. Nicola.

„Žaidėjai turi patys nešti atsakomybę. Negalima baksnoti į kitus – į trenerį, klubą. Tu į aikštelę eini žaisti ir turi galvoti apie miesto garbę, karjerą. Jeigu kažkas nepatinka, reikia keisti profesiją“, – pareiškė krepšinio specialistas.

„Žalgiris“ LKL čempionate dominavo praėjusius penkis sezonus. Nuo 2010-ųjų rudens, kai iš „Lietuvos ryto“ stratego posto jau buvo patrauktas Rimas Kurtinaitis, Kauno ir Vilniaus komandos LKL tarpusavyje žaidė 32 kartus. „Žalgiris“ laimėjo 26, o „Lietuvos rytas“ – vos 6 kartus.

Išsamesni specialistų komentarai – vaizdo reportaže:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)