Pasak 34-erių A. Kirilenkos, dabartinė federacijos skola siekia 270 mln. rublių (tai sudaro beveik 4 milijonus eurų). Rusas pažymi, kad šie pinigai dingo tuomet, kai federacijai vadovavo jo pirmtakė Julija Anikejeva.

„Visi ieško kaltų kitur. Neva viskas savame darže tvarkoje, tačiau iš tikrųjų skolos siekia 270 milijonų. Ir jie prapuolė ne kažkada anksčiau, o tuo metu, kai federacijai vadovavo J. Anikejeva“, – A. Kirilenką cituoja „Izvestija“.

Pasak A. Kirilenkos, kol kas oficialių įrodymų dėl vagystės jis neturi, tačiau artimiausiu metu jie turėtų būti pateikti teisėsaugos institucijoms.

„Tą dieną, kai federacijos vadove tapo J. Anikejeva, organizacija turėjo maždaug 7-10 milijonų rezervo. Kaip atsirado šitokia milžiniška skola? Kol kas negaliu pateikti tikslaus atsakymo į šį klausimą, tačiau turiu savo versiją. Ji skamba taip: jie buvo pavogti. Dar nesu pasirengęs tvirtinti visu 100 procentų, tačiau artimiausiu metu viskas išaiškės. Dabar mes finansus kontroliuojame itin tiksliai“, – rėžė A. Kirilenka.

A. Kirilenka taip pat pažymėjo, kad sumokėjo visas skolas buvusiam Rusijos vyrų rinktinės strategui Jevgenijui Pašutinui, kuris dirbdamas Europos čempionate negavo nė kapeikos. Jam pavėluotai buvo pervesti 8 milijonai rublių.

Problemos Rusijos krepšinyje tęsiasi jau seniai, o tai atsiliepia ir nacionalinių rinktinių rezultatams. Į komandą dėl įvairių priežasčių neatvykus ryškiausioms žvaigžėms, ji liko už Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių borto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)