Iškovojęs pergalę „Neptūnas“ ne tik nutraukė sėkmingą varžovų seriją, bet ir revanšavosi jiems už pralaimėjimą pirmosiose šio sezono Europos taurės rungtynėse, kurias namie pralaimėjo 4 taškais – 90:94.

Pagrindiniu raktu į pergalę tapo tritaškiai metimai, kuriuos Lietuvos ekipa metė net 58 proc. taiklumu (14 iš 24). Amerikietis Travisas Baderis pataikė visus 5, o Donatas Zavackas, kaip ir kitas legionierius Danielis Ewingas – 3 iš 5 mestų tritaškių.

Būtent D. Ewingas ir buvo „Neptūno“ vedliu sunkiomis akimirkomis. Trečiajame kėlinyje du amerikiečio tritaškiai iš eilės leido svečiams įgyti 7 taškų pranašumą (54:47), o ketvirtojo pradžioje, kuomet atsiliekanti „Galatasaray“ komanda mėgino kilti į lemiamą šturmą, D. Ewingas šaltakraujiškai užbaigė keletą svarbių atakų ir neleido šeimininkams perimti iniciatyvos.

Pažymėtina, kad „Neptūnas“ priekyje buvo didžiąją mačo dalį, o susitikimo pabaigoje, keletą kartų apmaudžiai nepataikę iš patogių padėčių, „Galatasaray“ krepšininkai apskritai nuleido rankas.

Dauguma turkų krepšininkų rungtyniavo pasyvokai – tarp šeimininkų išsiskyrė tik individualų šou surengęs Errickas McCollumas, pelnęs 30 taškų ir surinkęs net 39 naudingumo balus.

Nesulaikomas amerikietis rezultatyviausias buvo ir pirmose komandų tarpusavio rungtynėse Klaipėdoje – tąsyk E. McCollumas surinko 32 taškus ir 34 naudingumo balus.

Kitose grupės rungtynėse Atėnų AEK (4/2) 82:78 nugalėjo autsaiderę Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ (1/5) ekipą. Net 28 taškus nugalėtojams pelnė ir 10 kamuolių atkovojo praėjusią savaitę Klaipėdoje nesulaikomai rungtyniavęs Loukas Mavrokefalidis.

Tuo metu Izraelyje vykusiose rungtynėse vietos Jeruzalės „Hapoel“ (2/4) 70:74 pralaimėjo Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ (3/3) krepšininkams.

Tai reiškia, kad po šešių turų „Neptūnas“ ir „Nižnij Novgorod“ turnyro lentelėje dalijasi 3-4 vietas.

„Neptūnas“: Danielis Ewingas 21 (5/9 dvit. 3/5 trit.), Travisas Baderis 15 (5/5 trit.), Donatas Zavackas 13 (3/5 trit., 6 atk. kam.), Arnas Butkevičius 8, Jerai Grantas 8, Martynas Mažeika 7, Mindaugas Girdžiūnas 5, Vytautas Šarakauskas 5 taškai.

„Galatasaray“: Errickas McCollumas 30 (8/8 dvit., 14/14 baud., 39 naud. bal.), Vladimiras Micovas 16, Joey Dorsey 8, Stephane Lasme 7, Sinanas Guleras 6 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)