Krepšinis.lt žiniomis, prie komandos vairo turėtų stoti Tomas Pačėsas. Nors pats treneris teigia neturintis ką komentuoti, šaltinių teigimu „Lietuvos rytas“ su juo susitarė dar prieš keletą savaičių, o galutinis sprendimas dėl M. Nicola atleidimo priimtas iš atostogų grįžus „Lietuvos ryto“ klubo prezidentui Gedvydui Vainauskui.

44-erių argentinietis sostinės klube neišdirbo nė metų. Praėjusių metų vasarį jis pakeitė netikėtai po pergalės atleistą Virginijų Šeškų, tačiau komandos žaidimas geresnis netapo.

„Neturiu ką komentuoti. Galiu pasakyti tik tiek, kad šią akimirką dar nepereinu dirbti niekur“, – paklaustas, ar jau sukirto rankomis su „Lietuvos rytu“ teigė T. Pačėsas.

Kol „Lietuvos rytas“ oficialiai nepaskelbė apie naująjį trenerį, komandai vadovaus M. Nicola asistentu dirbęs Aurimas Jasilionis.

Šiuo metu T. Pačėsas eina vykdančiojo direktoriaus pareigas VTB Vieningoje lygoje ir yra vienas įtakingiausių žmonių Alytaus „Dzūkijos“ klube. Nors yra vadinamas „Dzūkijos“ prezidentu, oficialiai tokios jo užimamos pareigos niekur neskelbiamos.

Pagal LKL nuostatus, tokia situacija tapti kitos komandos treneriu netrukdo.

„Fiziniai asmenys, esantys vieno LKL klubo akcininkais, tuo pačiu metu negali būti kito klubo akcininkais. Samdomi darbuotojai, dirbantys adminstracinį/vadybinį darbą viename LKL klube, tuo pat metu negali dirbti ir kitame LKL klube“, – rašoma LKL nuostatuose.

T. Pačėsas nuo 2007 iki 2012 m. vadovavo Gdynės „Asseco Prokom“ komandai, su kuria kartą pateko į Eurolygos ketvirtfinalio etapą. Būtent šioje komandoje jis pats baigė profesionalaus krepšininko karjerą.

Pastarąjį kartą vyriausiuoju treneriu jis dirbo 2013-ųjų vasarą, kuomet treniravo Lietuvos jaunimo (U-20) rinktinę.

Griežta vadovavimo krepšininkams metodika pasžyminčio T. Pačėso pyktį yra ne kartą patirti ir Hjustono „Rockets“ aukštaūgiui Donatui Motiejūnui, žaidusiam „Trefl“ komandoje.

Perspėjame, kad vaizdo įraše vartojama necenzūrinė leksika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)