Toronto krepšininkai išvykoje patyrė nesėkmę 101:107, o didžiausiu „Raptors“ skriaudiku tapo lyg per sviestą pro J. Valančiūno ir Luiso Scolą gynybą link krepšio brovęsis D. Cousinsas. Jis nugalėtojams pelnė 36 taškus (9/16 dvit., 3/6 trit., 9/12 baud.), atkovojo 10 kamuolių ir blokavo 3 varžovų metimus.

Lyginant su juo, „Raptors“ aukštaūgių trejetas – J. Valančiūnas, L. Scola ir Bismackas Biyombo atrodė itin prastai. Kartu sudėjus šie vyrai pelnė vos 7 taškus, o gynyboje rimčiau pasipriešinti D. Cousinsui įstengė vienintelis B. Biyombo.

„Ką apie tave pasako faktas, kai Biyombo turi netgi įsimintinesnį pasirodymą? Cousinsas visiškai dominavo prieš Joną, jo pasirodymas buvo tiesiog tragiškas. Šitas mačas yra didžiulis žingsnis atgal, žaidžiant prieš tos pačios kartos krepšininką“, – J. Valančiūnui kirto „Raptors“ žaidimą analizuojantis portalas „Raptors Republic“, lietuviui skyręs patį žemiausią įvertinimo balą visoje komandoje – F.

Efektingiausių D. Cousinso rungtynių epizodų vaizdo įraše matyti, kaip J. Valančiūnas nesuspėja paskui kiek greičiau judantį savo oponentą, vėluoja greitose atakose, o vienas prieš vieną amerikiečio nesustabdo nei vienas iš trijų „Raptors“ vidurio puolėjų.

Maža to, šeštadienio naktį 20 taškų pelniusį lietuvį D. Cousinsas visiškai eliminavo ir gindamas savo krepšį.

Matydamas J. Valančiūno situaciją, „Raptors“ treneris Dwane'as Casey gerokai apribojo lietuvio buvimą ant parketo. Lietuvis žaidė tik 20 min., per kurias pelnė 4 taškus (2/9 dvitaškiai), atkovojo 5 kamuolius, 2 kartus prasižengė ir ant atsarginių suolo praleido didžiąją dalį trečiojo ir ketvirtojo kėlinių.

Po susitikmo D. Casey pripažino, kad nors D. Cousinsas aikštėje buvo nesulaikomas, iš J. Valančiūno jis tikėjosi didesnio indėlio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)