Turnyrinė lentelė. Po pirmojo rato uteniškės ir marijampolietės turi po 5 pergales ir po 1 nesėkmę bei kartu su Vilniaus „Kibirkštimi“ dalijasi 1–3 vietas. Tik dėl geresnio įmestų/praleistų taškų skaičiaus „Utena“ yra pirma, „Sūduva“ – antra, o vilnietės – trečios.

Pirmoji dvikova. Šių ekipų rungtynės pradėjo sezoną ir tuomet marijampolietės namuose 73:58 susitvarkė su LMKL čempionėmis. Andra Gabalytė pelnė 16 taškų, Iveta Šalkauskė – 13. Viešnioms 15 taškų įmetė Rita Milieškienė.

Praradimas. „Sūduva“ visam sezonui neteko pagrindinės įžaidėjos Dovilės Saurazaitės, kuri patyrė kryžminių kelio raiščių traumą. Dabar žaidimo dirigavimas krito ant 21-erių Gretos Tamašauskaitės pečių.

„X faktorius“. Palyginus su pirmąja dvikova, „Utena“ gali iš kišenės išsitraukti labai svarbų kozirį – Mantę Kvederavičiūtę. 181 cm ūgio puolėja dar nebuvo spėjusi atsigauti po praėjusį sezoną patirtos traumos, tačiau dabar prieniškė jau sportuoja, nors dar nėra sužaidus nė vieno LMKL mačo. Ar Mantė debiutuos būtent prieš „Sūduvą“?

Lyderės. „Utenos“ gretose rezultatyviausia yra R. Milieškienė, per mačą įmetanti 13,6 taško ir renkanti po 16 naudingumo balų. Efektyviau už ją rungtyniauja tik Kristina Alminaitė, renkanti 17,5 naudingumo balų. „Sūduvos“ ekipoje Iveta Šalkauskė pirmauja pagal pelnomus taškus (15 per mačą), o naudingumo balais niekas neprilygsta Laurai Svarytei – 20,8.

Trenerių dvikova. Alfredas Vainauskas ir Rimvydas Samulėnas – labai geri bičiuliai. Jau pirmadienį jie suvienys jėgas, kadangi pradės darbą Lietuvos moterų krepšinio rinktinėje, kur „Sūduvos“ strategas yra vyr. treneris, o A. Vainauskas – jo asistentas. Šeštadienį A.Vainauskas ir R. Samulėnas trumpam pamirš draugystę ir stengsis padaryti viską, kad būtent jo treniruojama komanda pasiektų pergalę.

Skaičiai. Praėjusį sezoną „Utenos“ ir „Sūduvos“ klubai susidūrė net 8 kartus ir marijampolietės tik sykį nugalėjo uteniškes. Trys akistatos LMKL reguliariajame sezone, trys lygos finalo serijos mačai ir LKF taurės finalas buvo laimėtas „mėlynai–baltų“.

Citata. Marina Solopova: „Rinktinės reikalus kol kas atidedu į šalį, kadangi ji prasidės pirmadienį. Dabar pagrindinis tikslas – šeštadienio rungtynės, kur reikia revanšuotis „Sūduvai“.

Žiūrovai. Paskutinėse praėjusio sezono LMKL rungtynėse buvo užfiksuotas didžiausias sirgalių aktyvumas per pastaruosius aštuonerius metus – paskutinį finalo mačą stebėjo 1120 žmonių, tarp kurių buvo ir pats LKF prezidentas Arvydas Sabonis. Ar gali „Utena“ geriau?

Kur ir kada. Lapkričio 14-ą dieną, 15 valandą, Utenos daugiafunkcinis sporto kompleksas (Donelaičio g. 38, Utena). Įėjimas į rungtynes – NEMOKAMAS.