„Diskutavome ilgai ir labai produktyviai. Visi sutarėme, kad būtina gerinti bendradarbiavimą, plėsti, atsižvelgiant į krepšinio piramidę, kurios pagrindą sudaro vaikų krepšinis. Sutarėme, kad vaikų ir jaunimo varžybos, pirmiausia Baltijos taurės, privalo turėti didesnę pridėtinę vertę nei iki šiol, kad vaikai norėtų jose dalyvauti ir išsivežtų puikius įspūdžius”, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Be jo susitikime dalyvavo LKF prezidentas Arvydas Sabonis, jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila, Latvijos nacionalinių rinktinių direktorius Maris Jučmanis, Estijos krepšinio federacijos prezidentas Jüri Ratas ir generalinis sekretorius Keio Kuhi, Suomijos krepšinio federacijos prezidentas Antti Zittingas, vykdantysis direktorius Vesa Walldenas ir trenerių direktorius Ari Tammivaara.

„Labai gerai, kad į Baltijos šalių krepšinio šeimą įsijungė suomiai. Toje šalyje krepšiniui skiriama vis daugiau dėmesio, neveltui ir jų rinktinių rezultatai gerėja. Mūsų jauniesiems krepšininkams bus labai naudinga pasisemti tarptautinių rungtynių patirties prieš svarbiausias sezono varžybas, tokias kaip Europos čempionatai”, – sakė M.Špokas.

Susitikimo metu taip pat buvo užsiminta apie galimybę dar labiau išplėsti Baltijos taurės turnyro geografiją, įtraukiant Švediją ir Lenkiją.

Sutarta, kad pirmosios bendros Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos jaunimo varžybos bus keturiolikmečių Baltijos taurės turnyras. Jį surengti pasisiūlė Estijos krepšinio federacijos vadovas, dabartinis Estijos parlamento vicepirmininkas ir buvęs Talino meras J.Ratas.

Pirmasis išplėstas Baltijos taurės turnyras numatytas birželio viduryje,

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją