Sėkmingai rungtynes pradėjusi „Raptors“ komanda po dviejų kėlinių pirmavo 47:44, tačiau po pertraukos svečių žaidimas subyrėjo. Visiškai sutriko ir J. Valančiūnas – per pirmuosius du kėlinius pelnęs 16 taškų, per likusius du lietuvis tepridėjo vos vieną. Taigi, iš viso „Raptors“ aukštaūgis per 28 min. peln 17 taškų ir po krepšiais atkovojo 5 kamuolius – tiksą pasiekė 8 jo dvitaškiai iš 12.

Tuo metu D. Casey išgirtasis H. Whiteside'as tolygiai sėkmingai žaidė abiejose rungtynių dalyse. Per 24 min, kurias praleido aikštėje, 26-erių metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas pelnė 20 taškų (8/15 dvitaškiai, 4/5 baudos), atkovojo 11 kamuolių ir blokavo net 6 varžovų metimus.

Pirmoje mačo pusėje ne kartą pergudravęs varžovą, antroje J. Valančiūnas neretai bejėgiškai stebėdavo, kaip H. Whiteside'as sugriebia nuo lentos atšokusį kamuolį arba lengvai pašokęs „nupučia“ kurio nors „Raptors“ žaidėjo metimą. Lietuvis blaškėsi aikštėje, negaudavo perdavimų iš komandos draugų puolime, o tai įtakos turėjo ir jo psichologinei būsenai puolant varžovų krepšį.

„Nebuvome agresyvūs nei gynyboje, nei puolime. Varžovai pelnė lengvus taškus. Mes tiesiog nebuvome pasiruošę tokiam jų žaidimo pokyčiui po pertraukos – jie aktyviai veržėsi po krepšiu, o mes jų nepasitikdavome kaip pridera. Iki pertraukos viskas buvo gerai, aš žaidžiau savo žaidimą, kamuolys judėjo. Deja, antroje mačo pusėje jie suaktyvino savo reidus, kas mums nebuvo paranku“, – pažymėjo J. Valančiūnas, kurio komanda pralaimėjo 76:96.

Vaizdo įrašuose – H. Whiteside'o ir J. Valančiūno pasirodymai rungtynių Majamyje metu:


Nors lietuvis po rungtynių Kanados žiniasklaidos buvo įvertintas kaip geriausias „Raptors“ žaidėjas, pasibaigus susitikimui J. Valančiūno nuotaika buvo prasta. Tai atsispindi ir optimizmu nespinduliuojančiame aukštaūgio komentare.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)