Anot specialisto, pirmajame ture netikėtai Izmiro „Karisyaka“ komandai Turkijoje 62:71 pralaimėję katalonai geriausią savo formą turi pasiekti sezonui įsibėgėjus.

„Nesinorėtų sumenkinti Izmiro ekipos pergalės, kadangi jie namuose žaidžia tikrai gerai, tą praėjusią savaitę pajutome ir mes, tą pajus ir kiti varžovai. Kaip jau yra įprasta, grandai sezoną pradeda ne taip gerai, kaip jį užbaigia ar atrodo sezono viduryje“, – apie Xaviero Pascualio treniruojamos komandos žaidimą kalbėjo treneris.

Tiesa, Turkijoje patyrusį antausį Katalonijos ekipa reabilitavosi dviejuose susitikimuose namuose. Antrajame ture 78:72 buvo palaužtas Zelionos Guros „Stelmet“ pasipriešinimas, o praėjusią savaitę 77:52 sutriuškinta Atėnų „Panathinaikos“ ekipa.

Vardindamas būsimų varžovų dviejų Eurolygoje nukaltų pergalių priežastis, E. Beržininkaitis išskyrė sėkmingai pavykusį greitąjį puolimą bei pataikytus tritaškius metimus.

„Statistiniai rodikliai rodo, kad „FC Barcelona“ gerai pataikė. Kitas svarbus dalykas, akcentuotas aukštas žaidimo tempas. „FC Barcelona“ – gerai besiginanti komanda, o apsigynus turi galimybę užpulti varžovus greitajame puolime. Žinoma, ir tolimų metimų faktorius. Pastarosiose rungtynėse tritaškius katalonai metė panašiai kaip ir dvitaškius“, – pavojingiausius Ispanijos vicečempionų klubo ginklus vardijo treneris.

Jau sykį suklupusiai „FC Barcelona“ komandai „Žalgiris“ bandys priminti pralaimėjimo kartėlį. Norint pasiekti pergalę, anot E. Beržininkaičio, teks būti itin drausmingiems gynyboje ir aštriems puolime.

„Visų pirma, turime būti drausmingi ir neleisti varžovams vystyti greitojo žaidimo. Puolime agresyvūs turime būti prieš oponentų gynėjus. Ne tik turime ieškoti galimybių pataikyti iš toli, bet svarbu, kaip juos versime juos priversime prasižengti“, – aiškino specialistas.

Treneris #DėmesysEurolygai laidos metu krepšinio gerbėjams pademonstravo „FC Barcelona“ komandos derinį pavadinimu „keturiasdešimt penki“, kurio metu Katalonijos komanda turi kelis pasirinkimus, kaip užbaigti savąjį išpuolį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)