Pergalę išvykoje tarptautiniame turnyre „Neptūnas“ iškovojo pirmą kartą per pastaruosius dvejus metus. Paskutinį kartą Europos taurės mače klaipėdiečiai buvo nugalėję Stambulo „Bešiktaš“, o tai nutiko 2013-ųjų lapkričio 27-ąją.

Kuomet klaipėdiečius į neviltį varęs „Nižnij Novgorod“ vidurio puolėjas Rašidas Mahalbašičius šeimininkų pranašumą ketvirtojo kėlinio pradžioje padidino iki 14 taškų persvaros, atrodė, kad „Neptūnui“ išsigelbėti nebepavyks. Tačiau uostamiesčio ekipa susiėmė pačiu laiku.

Keturis taškus iš eilės pelnė Mindaugas Girdžiūnas, du tritaškius iš eilės pataikė Travisas Baderis ir „Neptūno“ krepšininkai suprato galintys kibti varžovams į atlapus.

Ketvirtajam kėliniui dar neįpusėjus Arnas Butkevičius baudų metimais išlygino rezultatą (65:65), o netrukus M. Girdžiūnas pirmą kartą po labai ilgos pertraukos išvedė svečius į priekį (67:65).

Nors iniciatyvą praradę šeimininkai dar bandė gelbėtis, lemiamą žodį rungtynėse tarė patyręs Martynas Mažeika, vieną po kito sugebėjęs eliminuoti abu varžovų lyderius. Pradžioje po kontakto su lietuviu penktąją pražangą gavo Victoras Ruddas, o netrukus toks pat likimas ištiko ir pavojingąjį R. Mahalbašičių.

Įtemptoje susitikimo pabaigoje svarstyklės galėjo pakrypti į abi puses, tačiau atsakingiausiu momentu rusai priėmė visiškai neapgalvotą sprendimą. Likus žaisti 18 sek. jie atsiliko 77:78 ir turėjo kamuolį savo rankose, tačiau Jevgenijus Baburinas nieko negalvojęs šovė iš toli ir buvo netaiklus.

Per likusį laiką klaipėdiečiai realizavo visas 4 baudas, taip įtvirtindami ilgai lauktą pergalę išvykoje.

Taškus „Neptūnui“ pelnė visi aikštėje pasirodę žaidėjai, o naudingiausiai iš visų rungytniavo 22 efektyvumo balus surinkęs A. Butkevičius, realizavęs 9 iš 10 mestų baudų.

„Neptūnas“:
Danielis Ewingas 12, Arnas Butkevičius 12, Martynas Mažeika 10, Mindaugas Girdžiūnas 9, Arvydas Šikšnius 8, Simas Galdikas 8, Donatas Zavackas 8 (6 atk. kam.), Travisas Baderis 6.

„Nižnij Novgorod“: Rašidas Mahalbašičius 24 (10/11 dvit.), Victoras Ruddas 18, Jevgenijus Baburinas 11, Dmitrijus Chvostovas 5, Kasparas Berzinis 5, Ivanas Strebkovas 5.


Kitose grupės rungtynėse Stambulo „Galatasaray“ (4/0) namie 88:72 sutriuškino Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ (3/1) krepšininkus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)