„Tikrai neneigsiu, kad pasiūlymų anksčiau yra buvę. Tačiau tikrai ne dabar. Tai tik žurnalistų spekuliacijos šia tematika. Dirbant tokiame lygyje kalbos sukasi nuolat, bet kol kas niekas nieko konkretaus man tikrai nėra pasiūlęs“, – portalui Krepšinis.lt sakė „Chimki“ strategas.

Paklaustas, ar pasitaikius progai sutiktų užimti šį postą, R. Kurtinaitis buvo skeptiškas.

„Į darbą ir klube, ir rinktinėje aš žiūriu labai skeptiškai. Tai – sunkiai suderinami dalykai. Vienas reikalas, kai tu dirbi kokiame mažesniame klube, o kitas – tokiame klube kaip „Chimki“, kur kiekvienas pralaimėjimas yra labai skaudus ir priimamas jautriai“, – pažymėjo R. Kurtinaitis. – Aš tikrai labai pavargstu per sezoną, todėl sunkiai įsivaizduoju save dirbantį dar ir kokioje nors rinktinėje vasarą. Visi mato, kaip vien per vasarą pavargo Jonas Kazlauskas, kuris dirbo tik su rinktine.“

R. Kurtinaitis šyptelėjo, kuomet jam buvo priminta sena jo frazė, apibūdinanti darbą ir rinktinėje ir klube.

„Tai – tas pats, kas tuo pačiu metu užsiimti seksu ir vairuoti automobilį“, – rusų žiniasklaidai prieš porą metų buvo sakęs lietuvis.

„Tikrai taip, savo nuomonės nekeičiu“, – nusijuokė strategas.

Kalbos apie galimą R. Kurtinaičio paskyrimą treneriu pasklido po Rusijos krepšino federacijos susirinkimo, kuriame atsistatydinimo pareiškimą įteikė Jevgenijus Pašutinas, žiniasklaidoje mirga ne vieno pretendento pavardė, o realiausiu kandidatu laikomas šiuo metu jokiame klube nedirbantis rusas Sergejus Bazarevičius.

Visgi tarp kandidatų figūruoja ir R. Kurtinaitis, jau apsipratęs Rusijoje ir gerai pažįstantis šios šalies krepšinio specifiką. Be S. Bazarevičiaus ir R. Kurtinaičio, pretendentais užimti rinktinės stratego postą įvardijami Rusijoje dirbantys graikai Dimitrios Itoudis (CSKA) ir Georgios Bartzokas ( „Lokomotiv-Kuban“) bei dar keli krepšinio specialistai iš užsienio.

Visgi ryšių federacijoje turintis Kommersant.ru žurnalistas Aleksejus Dospechovas pažymi, kad naujasis šalies krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka rinkdamasis trenerį greičiausiai neskubės.

Pasirinkimui rusai turi pakankamai laiko, kadangi ateinančią vasarą rinktinei niekur žaisti nereikės. Fiasko Europos čempionate patyrusi komanda nepateko į olimpinę atranką ir gauti kelialapį į ją galėtų tik tapusi vieno iš atrankos turnyrų šeimininke. Tokios galimybės kol kas vertinamos itin skeptiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)