Po Rusijos krepšino federacijos susirinkimo, kuriame atsistatydinimo pareiškimą įteikė J. Pašutinas, žiniasklaidoje mirga ne vieno pretendento pavardė, o realiausiu kandidatu laikomas šiuo metu jokiame klube nedirbantis rusas Sergejus Bazarevičius. Visgi tarp kandidatų figūruoja ir 55-erių R. Kurtinaitis, jau apsipratęs Rusijoje ir gerai pažįstantis šios šalies krepšinio specifiką.

Be S. Bazarevičiaus ir R. Kurtinaičio, pretendentais užimti rinktinės stratego postą įvardijami Rusijoje dirbantys graikai Dimitrios Itoudis (CSKA) ir Georgios Bartzokas ( „Lokomotiv-Kuban“) bei dar keli krepšinio specialistai iš užsienio.

Visgi ryšių federacijoje turintis Kommersant.ru žurnalistas Aleksejus Dospechovas pažymi, kad naujasis šalies krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka rinkdamasis trenerį greičiausiai neskubės.

Pasirinkimui rusai turi pakankamai laiko, kadangi ateinančią vasarą rinktinei niekur žaisti nereikės. Fiasko Europos čempionate patyrusi komanda nepateko į olimpinę atranką ir gauti kelialapį į ją galėtų tik tapusi vieno iš atrankos turnyrų šeimininke. Tokios galimybės kol kas vertinamos itin skeptiškai.

Apie variantą vienu metu treniruoti komandą ir rinktinę pats R. Kurtinaitis kiek anksčiau yra atsiliepęs labai ironiškai.

„Tai – tas pats, kas tuo pačiu metu užsiimti seksu ir vairuoti automobilį“, – juokavo autoritetingas krepšinio specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)