Šioje lygoje varžysis septynių miestų komandos, suskirstytos į šešias konferencijas – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir jungtinę Marijampolės bei Alytaus.

Oficialioje spaudos konferencijoje kiekvienos mokyklos auklėtiniai ištraukė savotiškus burtus, kurių metu išsiaiškino, kuriai iš 30-ies NBA komandų atstovaus. Visi jaunieji žaidėjai turnyro metu vilkės NBA klubų marškinėlius.

Čempionatas vyks 8 savaites – nuo spalio iki vasario mėnesio. 30 krepšinio mokyklų komandos sužais po 8 reguliariojo sezono rungtynes, o vėliau kovos atkrintamosiose varžybose. Finaliniai mačai bus surengti LKF finalo ketverto metu.

„Suprantame, kad Lietuva natūraliai tinka šiam projektui – lygoje žaidė, žaidžia ir žais lietuviai, todėl norime, kad jaunimas bent kažkiek pajustų NBA virtuvę nuo ankstyvų dienų. Manome, kad tai tik padės krepšinį išlaikyti populiariausia sporto šaka Lietuvoje“, – sakė NBA krepšinio operacijų Europoje, vidurio Rytuose ir Afrikoje direktorius Nealas Mayeris.

„Tokie projektai labai skatina jaunimą tobulėti, stengtis. Norėčiau palinkėti, kad kiekvienas jo dalyvis ką nors pasiimtų ir panaudotų savo ateities karjerose“, – už jaunimą pasidžiaugė „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Artūras Gudaitis, priklausantis Sakramento „Kings“ ekipai.

Lygos tikslas ir svarbiausi uždaviniai yra įkvėpti įvairių regionų vaikus dalyvauti krepšinio veikloje, kuri skatina smagų laiko praleidimą ir teigiamas emocijas. Lyga taip pat reklamuos NBA, LKL ir LKF bendradarbiavimą, komandinį darbą, sveiką gyvenimą.

„Džiaugiamės, kad toks projektas išvydo dienos šviesą ir viliamės, jog bus tikrai sėkmingas. Norime, kad šis projektas padėtų ir toliau ugdyti jaunąją krepšininkų kartą“, – sakė LKL komercijos direktorius Žygimantas Surintas.

„Mes esame labai laimingi, kad NBA nusprendė tokį projektą organizuoti ir Lietuvoje“, – džiaugėsi LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. – Manome, kad šis projektas bus puiki investicija į ateitį ir toliau turėsime puikią šalies krepšinio piramidę“.

NBA tokius jaunimo krepšinio čempionatus jau organizuoja Italijoje, Turkijoje, Mozambike, Ispanijoje, Ugandoje, Švedijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)