Apie tai antradienį rinktinės svetainėje pareiškė ekipos vadovas, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo prezidentas Algimantas Pavilonis.

"Aukštesnius tikslus bus galima kelti tada, kai sužinosime, kokie "kareiviai" bus mūsų "kariuomenėje", - sakė jis. - Konkrečiau apie komandos sudėtį Europos čempionate bus galima kalbėti liepos 21 dieną, kai prasidės baigiamasis pasirengimo etapas".

Rinktinės vadovo teigimu, jau "buvo kalbėta ir dar bus kalbama su rinktinės senbuviais, tačiau jei veteranai nuspręs nežaisti, tokį jų sprendimą gerbsime".

A.Pavilonis paskelbė, kad jau pavyko suderinti treniruočių stovyklų ir kontrolinių varžybų grafikus. Kadangi Kūno kultūros ir sporto departamentas sumažino biudžeto finansavimą, tai didžiąją lėšų dalį rinktinė užsidirbs pati, nes derybomis pavyko pasiekti tai, jog lietuvių dalyvavimą užsienio turnyruose iš dalies finansuos organizatoriai.

Rinktinės vadovas pasidžiaugė, kad "Nike" koncernas pratęsė rėmimo sutartį dar vienam olimpiniam ciklui ir toliau rūpinsis Lietuvos vyrų, moterų ir jaunimo krepšinio rinktinėmis.

Bendradarbiavimą pratęsė ir telekomunikacijų bendrovė "Omnitel", bankas "Nord/LB", baigiamos derinti susitarimo detalės su UAB "Švyturys-Utenos alus". Pagrindines pasirengimo etapo kontrolines bei visas Europos čempionato rungtynes transliuos TV3 televizija.

Rugpjūčio pabaigoje rinktinė vyks į turnyrą Podgoricoje ir rungtyniaus toje pačioje salėje, kurioje vyks grupės varžybos. Lietuvoje rinktinė planuoja dvejas rungtynes - Vilniuje su Latvijos rinktine ir Kaune su Airijos komanda.

Pasirengimą čempionatui komanda užbaigs stovykla pajūryje, kur kartu su TV3 bus surengtos palydos į Serbiją ir Juodkalniją.

Lietuvos krepšininkai taip pat dalyvaus turnyruose Kinijoje ir "Keturių tautų" turnyre Australijoje bei sužais draugiškų rungtynių Japonijoje. Pagrindinis startas šioje kelionėje bus pirmasis Bronislavo Stankovičiaus taurės turnyras Pekine, kur, be šeimininkų Kinijos krepšininkų, dalyvauti pakviestos Lietuvos, Angolos, Puerto Riko ir Australijos rinktinės bei olimpiniai čempionai - Argentinos krepšininkai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją