Daug triukšmo sukėlęs epizodas užfiksuotas pačioje atkaklių rungtynių pabaigoje. 80:81 atsiliekantis „Nevėžis“ likus žaisti 2,6 sek. turėjo teisę rengti vieną paskutinių mačo atakų. Šeimininkai kamuolį į aikštę sugrąžino varžovų aikštės pusėje, iš už galinės linijos. Jį sučiupęs legionierius Saahas Nimley greitai apsisuko ir taikliai švystelėjo į krepšį iš trijų taškų zonos, tačiau akimirką prieš tai nuaidėjo arbitro švilpukas – teisėjui Sauliui Paškevičiui pasirodė, kad gynėjas užmynė šoninę liniją.

Po ilgai trukusių vaizdo peržiūrų ir diskusijų pagrindinis mačo arbitras Gintaras Vitkauskas įsitikino, kad taisyklių pažeidimo nebuvo. Nuspręsta, kad „Nevėžiui“ bus leista ataką rengti iš naujo. Nors „teisingumas“ buvo atstatytas, antruoju šansu šeimininkai nebepasinaudojo ir pergalę vieno taško persvara iškovojo „Juventus“.

„Aš stebiuosi, kad vyko šitiek vaizdo peržiūrų. Turi būti vienas sprendimas. Ar tai būtų pražanga, ar užminta linija. Tačiau tai ne mano darbas, man jo pakako raminant savo komandos emocijas“, – po mačo sakė „Juventus“ strategas Antanas Sireika.

„Manau, kad iš mūsų atėmė paskutinę ataką, tačiau aš to aptarinėti nebenoriu. Buvo kaip buvo, jeigu varžovai laimėjo, jie buvo stipresni“, – trumpai nukirto „Nevėžio“ strategas Ramūnas Cvirka.

Visgi praeityje garsiausias Lietuvos krepšinio teisėjas, šiuo metu LKL generalinio direktoriaus pareigas einantis Romualdas Brazauskas pripažino, kad mačo arbitrai suklydo, o ši situacija atsisuko prieš „Nevėžį“.

„Teisėjas klaidingai užfiksavo šoninės linijos pažeidimo taisyklę, žaidėjas jos iš tikrųjų neužmynė. Tai buvo žmogiška arbitro klaida, kuri šiuo atveju nebuvo palanki šeimininkams“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt sakė R. Brazauskas.

Pasak jo, visus tolimesnius sprendimus teisėjai priėmė pagal nustatytą tvarką.

„Jeigu žaidimas sustabdytas – nuaidi švilpukas – viskas, kas įvyko po švilpuko, nėra žaidimo dalis. Negali būti skaitomi jokie metimai, fiksuojama jokia pražanga. Nebent tai būtų nesportinė pražanga, kurią galima fiksuoti bet kuriuo metu“, – pažymėjo pašnekovas.

Pasak R. Brazausko, jeigu „Nevėžis“ būtų nusprendęs užprotestuoti rezultatą, tai nebūtų suveikę.

„Ne, apie protestą čia negalėjo būti kalbos. Tai nebuvo kažkoks taisyklių nežinojimo momentas. Tai buvo žmogiškasis faktorius, teisėjo klaida“, – sakė jis.

Visgi vienas LKL vadovų pripažino, kad tokių klaidų prestižiniame šalies čempionate neturėtų būti.

„Pro akis tai tikrai nepraslys. Dabar vyksta situacijos analizė ir aš negaliu pasakyti, kokie sprendimai bus priimti. Visa informacija dėl galimų sankcijų bus paskelbta antradienį“, – konstatavo LKL generalinis direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)