Nevėžis“ galingai pradėjo rungtynes – po 3,5 min. Kėdainių klubas pirmavo net 12:1. Per 7 mačo minutes „Juventus“ pelnė vos 3 taškus, o pirmąjį kėlinį pralaimėjo 7:14.

Visgi „Juventus” šeimininkams neleido pabėgti į priekį. Antrojo kėlinio viduryje uteniškiai priartėjo 25:29, o iš pasalų smogė paskutinėmis ketvirčio minutėmis, kai spurtavo 9:0 ir prieš pat pertrauką išsiveržė į priekį 34:29.

Nepasidavė ir „Nevėžis“. Ketvirtąjį kėlinį kėdainiečiai pradėjo pirmaudami 58:56. Tačiau „Juventus“ pradėjo ketvirtąjį kėlinį spurtu 11:2 ir 34-ąją minutę atitrūko 67:60. Bet per minutę „Nevėžis“ sugebėjo priartėti 65:67 ir atgaivino intrigą.

Septynis taškus iš eilės pelnęs S.Butterfieldas padidino svečių pranašumą (76:69), bet paskutinė minutė prasidėjo „Juventus“ pirmaujant vos 1 tašku (80:79). Likus 13 sek. Tayloras Kingas ėmėsi neapgalvoto metimo, kuris skriejo pro šalį.

Aidas Viskontas pataikė tik vieną baudą (81:79) ir paliko „Nevėžiui“ 12 sek. Vilties. Likus žaisti 5 sek. Arminas Urbutis po krepšiu neplanuota pražanga stabdė Simoną Kymantą. Pirmasis baudų metimas pasiekė tikslą, tačiau antrasis metimas buvo „trumpas“.

Vis dėlto „Juventus“ nesėkmingai gaudė kamuolį, kuris nuo jų rankos skriejo į užribį. „Nevėžis“ išsigelbėjimui turėjo 2,6 sek. S. Nimley pataikė iš toli, bet teisėjai užfiksavo, jog legionierius mynė šoninę liniją ir nutraukė ataką. Visgi vaizdo pakartojimas rodė, kad S.Nimley linijos nemynė. Aikštėje kilo chaosas.

Kamuolys buvo grąžintas „Nevėžiui“, bet metimas nebuvo įskaitytas. Per pustrečios sekundės Aleksandrovas Aleksandrovas spėjo prasiveržti krepšio link, bet jo metimas atsimušė į lanką. „Juventus“ šventė pergalę 81:80.

„Juventus“: S.Butterfieldas 15, E.Želionis ir A.Urbutis po 14, E.Dimša 13.

„Nevėžis“: D.Gvezdauskas 20, S.Kymantas 15, M.Kupšas 14, A.Aleksandrovas 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)