Savaitės rungtynės. Jau debiutinį RKL čempionato savaitgalį sulaukėme pirmojo sezono pratęsimo. Dvi A diviziono naujokės, dvi ambicingos Kauno komandos: praėjusio sezono B diviziono sidabro medalio laimėtoja „KTU-Mimeta“ prieš visus Lietuvos klubinio krepšinio piramidės laiptelius išmėginusius „Atleto-LSU“ vyrus. Žinant šiuos faktus, tikėtis neįdomaus mačo būtų naivu. Tiesa, savo aikštėje rungtyniavę „Atleto“ atstovai susitikimo pusiaukelėje buvo visiškai ramūs ir turėjo dviženklę taškų persvarą, o didžiausias jų pranašumas ketvirto ketvirčio pradžioje buvo pasiekęs 14 taškų ribą. Tačiau per paskutines pagrindinio laiko minutes KTU studentai sukūrė neįtikėtiną spurtą ir padovanojo žiūrovams kvapą gniaužiančių akimirkų.

Iki ketvirto ketvirčio pabaigos likus 17 sekundžių, KTU turėjo 4 taškų deficitą 73:77, tačiau kontroliavo kamuolį. Nerizikuodami „Atleto“ krepšininkai prasižengė ir pasiuntė Artūrą Pelšs prie baudų metimo linijos. Abi jo baudos buvo taiklios – 75:77. KTU nerizikavo ir kitoje atakoje žaibiškai prasižengė. Likus 11 sekundžių, baudų mesti stojo „Atleto-LSU“ atstovas Modestas Žaunierūnas. Tik vienas jo metimas buvo taiklus, tad KTU turėjo paskutinę progą išnešti sveiką kailį. Po netaiklios baudos atkovoję kamuolį studentai surengė žaibišką ataką, kurios smaigalyje atsidūrė Matas Sapiega. Prieš tai 4 tritaškius įmetusio krepšininko ranka svarbiausiu rungtynių momentu nesudrebėjo. Jo metimas buvo taiklus ir pasiuntė komandas į pratęsimą – 78:78.

Euforijos pagauti KTU krepšininkai per pratęsimą nebepaliko jokių vilčių varžovams. Per 5 minutes įmetę 11 taškų, varžovams leido pataikyti vos 3. Verta paminėti, kad M.Sapiega pratęsimo metu pataikė dar 2 tritaškius, todėl nesuklysime jį pavadinę mačo didvyriu ir pergalės kalviu. Susitikimas baigėsi rezultatu 81:89.

Naujokų debiutas. Abi iš B diviziono į A persikėlusios komandos, „Gargždų SC“ ir „KTU-Mimeta“ jau pirmą RKL čempionato savaitgalį pademonstravo, kad yra pasiruošusios aukščiausio lygio kovoms. Abi ekipos iškovojo po dvi pergales prieš tikrai grėsmingus varžovus. Gargždų sporto centras sezono atidarymo rungtynėse parklupdė grėsmingąjį Tauragės krepšinio klubą (76:74) ir „Atletą-LSU“ (99:92), o KTU vilčių nepaliko Kauno „Omega-United“ (65:54) ir jau minėtai „Atleto“ ekipai.

Netikėtumas. Nors sezonas dar tik prasidėjo ir apie komandų pajėgumą kalbėti anksti, tačiau žvelgiant į praėjusio čempionato rezultatus netikėtumu galima pavadinti Pabradės „Žeimenos“ ir Ukmergės „Olimpo“ rungtynių rezultatą. Pabradės ekipa pavasarį svajojo apie A divizioną, tačiau nesėkmingi susiklosčius pusfinalio mačams, galutinėje rikiuotėje liko ketvirtoje vietoje. Tuo tarpu Ukmergės ekipa iš 18 B diviziono dalyvių liko 16-oje pozicijoje. Naujas sezonas – nauji tikslai. Būtent su tokia mintimi ukmergiškiai debiutavo šiame čempionate. Į komandą pasikvietę du itin pajėgius žaidėjus – NKL žaidusį gynėją Igną Rylą ir LKL bei užsienyje žaidusį vidurio puolėją Paulių Joneliūną – „Olimpo“ vadovai išties pakeitė savo komandos veidą.

Tiesa, nemažai pakeitimų galima pastebėti ir Pabradės ekipoje. Pirmiausiai, į komandą atėjo treneris Renatas Kurilionokas, kuris trejus metus dirbo KK „Trakų“ trenerių štabe. Be to, iš Ignalinos perėjo buvęs vienas tos komandos lyderių, vidurio puolėjas Ugnius Luneckas, prisijungė pajėgus įžaidėjas Karolis Alekna.

Visgi nei atnaujintos namų aikštės tribūnos, nei naujas treneris, nei prisijungę žaidėjai neišgelbėjo „Žeimenos“ nuo pirmo sezono pralaimėjimo. Atkakli kova baigėsi ukmergiškių pergale 83:78.

Savaitės žaidėjai. Jau pačiose pirmose rungtynėse Akmenės „SC-KK-Akmenės cemento“ lyderis Audrius Povilaitis užkėlė naudingumo balų kartelę net iki 59 balų. Net nereikia sakyti, kad tai kol kas yra sezono rekordas, kurį pagerinti gali būti labai sunku. Rungtynėse su Kauno raj. „ASU-Tornado“ komanda A.Povilaitis pelnė 38 taškus, atkovojo 13 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 varžovų metimus ir išprovokavo 11 pražangų. Pasirodymas įspūdingas, o svarbiausia, kad jis atnešė pergalę Akmenei 102:82.

B diviziono geriausios savaitės žaidėjo titulas atitenka lygos naujokės – Sedos „Sedulos-Aibės“ komandos lyderiui Mariui Kazlauskui. Pastarasis rungtynėse su Tauragės „Fortūna-Agava“ pelnė 20 taškų, atkovojo 18 kamuolių, blokavo 2 metimus, išprovokavo 8 pražangas ir iš viso surinko 40 naudingumo balų.

Savaites komanda. Kam skirti savaitės komandos vardą, didelių abejonių nėra, tai – Kauno „KTU-Mimeta“. Ši komanda puikiai debiutavo A divizione pasiekusi dvi pergales. Negana to, viena iš jų, prieš „Atletą“, buvo pasiekta pataikius tritaškį paskutinėmis sekundėmis ir vėliau atsilaikius pratęsimo metu.

Statistikos lyderiai. Daugiausiai taškų per vienerias rungtynes šį savaitgalį pelnė Audrius Povilaitis (Akmenės „SCKK-Akmenės cementas“) – 38, daugiausiai kamuolių atkovojo Gediminas Povilauskas (Anykščių KKSC-„Volupis“) – 26, daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliko Nerijus Mika (Akmenės „SCKK-Akmenės cementas“) – 12, daugiausiai metimų blokavo Gytautas Kibelkis (Sedos „Sedula-Aibė“) – 4.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)