Rungtynės prasidėjo įspūdingu Iano Vougiouko žaidimu – vidurio puolėjas iš Graikijos per pirmą kėlinį pelnė net 12 taškų ir padėjo „Žalgiriui“ susikrauti 4 taškų persvarą (31:27).

Uraganinį puolimą per pirmas 10 minučių demonstravęs „Žalgiris“ antrame kėlinyje sustojo. Žalgiriečiai pelnė tik 9 taškus, o aikštelėje kilo aistros – iš pradžių Andrejus Zubkovas grubiai sustabdė Renaldą Seibutį ir buvo nubaustas nesportine pražanga.

Netrukus pražangą puolime prieš Malcolmą Delaney užsidirbo Paulius Jankūnas – krepšininkai apsižodžiavo, o konfliktas baigėsi tik įsikišus teisėjams ir komandos draugams.

Prastai puolime sužaidę Gintaro Krapiko auklėtiniai į rūbinę išėjo turėdami 3 taškų deficitą (40:43).

Trečiame kėlinyje iniciatyvos ėmėsi Renaldas Seibutis – gynėjas įmetė 7 taškus iš eilės ir neleido „Lokomotiv-Kuban“ pabėgti į priekį (51:54).

Visgi rusai vis tiek sugebėjo atitrūkti – prastai po savo krepšiu kamuolius ėmęs „Žalgiris“ netrukus pralaimėjo atkarpą 0:9 (51:60). Tačiau šeimininkai nepalūžo ir savo ruožtu sukūrė 6:0 spurtą bei prieš lemiamą ketvirtį sumažino deficitą iki tų pačių 3 taškų (57:60).

Ketvirtame kėlinyje vyko atkakli kova. Rusai buvo atitrūkę, tačiau žalgiriečiai parodė charakterį ir po I. Vougiouko dėjimo išlygino rezultatą (74:74).

Likus 12 sekundžių, Edgaras Ulanovas prasižengė prieš Victorą Claverą, o šis stojo prie baudų metimo linijos ir pataikė abu metimus.

Lemiamoje atakoje pergalę išplėšti galėjęs M. Kalniečio tritaškis tikslo nepasiekė ir kauniečiai pralaimėjo 74:76.


Šiame mače „Žalgiris“ nesusitvarkė su kova po krepšiais. Šeimininkai atkovojo 22 kamuolius (10 puolime), kuomet varžovai – 32. Tačiau žalgiriečiai daug sėkmingiau dalinosi kamuoliu – jie atliko 16 rezultatyvių perdavimų, o varžovai – 10.

„Žalgirio“ gretose ant parketo šį kartą neišbėgo Lukas Lekavičius. Robertas Javtokas žaidė 8 minutes, o Kasparas Vecvagaras – 3.

Kitą savaitę G. Krapiko auklėtiniai rungtyniaus išvykoje – susitiks su Izmiro „Pinar Karsiyaka“ komanda.

Jau sekmadienį kauniečiai Lietuvos pirmenybėse susitiks su principiniu varžovu Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Žalgiris“: Ianas Vougioukas 22, Renaldas Seibutis 11, Olivier Hanlanas ir Mantas Kalnietis po 9, Martynas Pocius ir Brockas Motumas po 8.

„Lokomotiv-Kuban“: Malclomas Delaney 21, Ryanas Broekhoffas 13, Victoras Claveras 12, Kirilas Fesenka 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (598)