Jaunimas ir patirtis

Ši pora pasirinkta neatsitiktinai: gargždiškiai tik pernai startavę RKL pirmenybėse iškart užlipo ant B diviziono aukščiausios pakylos ir šiemet debiutuoja A divizione. Tuo tarpu Tauragės krepšinio klubas – praėjusio sezono finalininkas.

Tauragės ekipa šiemet savo sudėties beveik nekoregavo. Iš komandos pasitraukė tik du žaidėjai – karjerą baigęs ilgametis komandos lyderis Paulius Počiuipa ir į Tauragės „Fortūnos-Agavos“ gretas persikėlęs jaunasis Deividas Dragūnas. Vienintelis komandos naujokas – patyręs snaiperis Marius Kasiulevičius. 198 cm ūgio puolėjas per savo karjerą yra rungtyniavęs įvairiuose Lietuvos ir užsienio aukščiausių lygų klubuose, tapęs LKL snaiperio konkurso nugalėtoju.

„Anksčiau pasibaigus sezonui keisdavom komandą iš pagrindų. Šįkart turime tik vieną naują žaidėją, o visi kiti liko. Žiūrėsime, ar pasiteisins nauja mūsų taktika. Bet tikimės, kad tai padės“, – apie komandos sudėties formavimą kalbėjo „Tauragės KK“ treneris Edvardas Žemgulis.

Gargždų ekipoje pasikeitimų kur kas daugiau. Po praėjusio sezono komanda atsisveikino su 4 krepšininkais, tačiau jų vietą užpildė patyrę naujokai: LKL patirties turintis Erikas Kaupaitis, RKL puikiai pažįstamas ir lyderių sąrašuose nuolat besirikiuojantis Mantas Tomaševičius, taip pat – iš Italijos grįžęs patyręs vidurio puolėjas Donatas Jonikas.

Nepaisant to, kad komandoje permainų nemažai, „Gargždų SC“ treneris Audrius Mineikis tvirtino, kad komanda sezonui pasiruošusi.

„Manau, kad suspėjome tinkamai pasiruošti. Pradėjome rugpjūčio gale ir po truputį įsivažiavome. Žaidėme nemažai draugiškų rungtynių, tik gaila, kad negavom progos pasigrumti su daugiau pajėgių varžovų“.

Apie pasiruošimą panašiai kalbėjo ir E. Žemgulis: „Jaučiamės pasiruošę. Sužaidėme nemažai draugiškų rungtynių. Visgi dar negaliu pasakyt, kad pilnai viskas idealu ir iki galo sustyguota. Nepaisant to, kad komandos branduolys išliko, bet susižaidimo po vasaros dar šiek tiek stinga. Be to, keičiam ir pačią žaidimo strategiją, tad reikia laiko“.

Slėgs įtampa

Tauragės komandai pirmas sezono mačas teko su iš B diviziono atkeliavusiais varžovais, tačiau E. Žemgulis juos įvardijo kaip itin pajėgią ekipą.

„Pirmoms rungtynėms gavome išties stiprų varžovą. Nepaisant to, kad Gargždų komanda atėjo iš žemesnio diviziono, joje rungtyniauja aukštos klasės žaidėjai. Beveik visi gali žaisti ne tik A divizione, bet ir NKL. Apie nerimą prieš sezono startą stengiamės negalvoti. Tas nerimas mums jau ne kartą pakišo koją, ypač per finalus, todėl koncentruojamės į kitus dalykus. Pradėti čempionatą, be abejo, stengsimės pergalingai, kad įgautume pasitikėjimo“, – sakė treneris.

Paklaustas, ar debiutuojant A divizione nebaisu susitikti su vienais iš favoritų, Gargždų komandos generolas A. Mineikis buvo ramus.

„Nėra didelio skirtumo, kada susitikti. Vis tiek reikės anksčiau ar vėliau sužaisti. Be to, čia vyks atidarymo rungtynės – savo aikštėje, prie savų sirgalių jie gali jausti įtampą. Tikiu, kad Tauragės komandos planai yra patys aukščiausi ir susitikimo favoritais įvardinčiau varžovus. Bet nevažiuojam ten tik sužaisti – galvojame apie pergalę. Pirmose rungtynėse abiems varžovams bus sunku įsivažiuoti, bet kas greičiau susitvarkys su startiniu jauduliu, tie ir turės geresnius šansus laimėti“, – sakė jis.

„Natural Pharmaceuticals-RKL“ sezono atidarymo rungtynės tarp Tauragės krepšinio klubo ir „Gargždų SC“ prasidės 19 val. „Bastilijos“ sporto komplekse (Gaurės g. 27A).

Mačą tiesiogiai transliuos DelfiTV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)