Trijų turnyrų šeimininkai automatiškai įgis teisę ir juose varžytis. Tiesa, Filipnams tokios privilegijos nereikia – jie kelialapį į atrankos varžybas iškovojo Azijos čempionate laimėdami sidabro medalius.

„Aš tikrai pasiryžęs pateikti pasiūlymą. Mums reikia to šeštojo žaidėjo, kuris padėtų mūsų komandai prieš tikrai grėsmingus varžovus. Ir jūs mane pažįstate – aš darbus tęsiu tol, kol ši šalis pasieks savo tikslą“, – sakė M. V. Pangilinanas.

Potencialūs filipiniečių varžovai – Tony Parkerio, Boriso Diaw ir Nicolaso Batumo vedama Prancūzija ir net 9 NBA žaidėjus turinti Kanada. Tikimasi, kad dėl šios galimybės dar grumsis vietas atrankoje jau turinčios Graikija, Puerto Rikas ir Senegalas,

Paskutinio šiaudo griebtis bandys ir už ribos likę vokiečiai, rusai ir turkai.

Kelialapius į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes jau turi 9 rinktinės – Brazilija, JAV, Nigerija, Venesuela, Argentina, Kinija, Australija, Ispanija ir Lietuva.

Savo žemynų čempionatuose teisę varžytis atrankoje iškovojo 15 valstybių – Angola, Tunisas, Senegalas, Kanada, Meksika, Puerto Rikas, Filipinai, Iranas, Japonija, Naujoji Zelandija, Prancūzija, Serbija, Italija, Graikija ir Čekija.

Likusios trys dalyvės bus turnyrų šeimininkės. Jei FIBA teisę rengti varžybas suteiks vienai iš bilietą į atranką jau turinčių komandų, jos vieta atiteks arčiausiai tikslo žemyne likusiai komandai.

Teikti paraiškas surengti varžybas bus galima iki spalio pabaigos, o galutinį verdiktą FIBA vykdomasis komitetas priims lapkričio 23 d. Po dienos bus ištraukti ir burtai, 18 komandų suskirstysiantys į tris grupes po šešias. Olimpinius kelialapius pelnys tik kiekvienos grupės pajėgiausia rinktinė.

Atrankos turnyrai vyks 2016 metų liepos 5-10 dienomis, o olimpinės žaidynės nugriaudės rugpjūtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)