„RKL – tai krepšininkų kalvė, leidžianti jiems prasibrauti ne tik į Lietuvos komandas, bet ir į užsienio klubus. Puikus pavyzdys – Jonas Valančiūnas. Rėmėm, remiam ir remsim Lietuvos krepšinį. Kiekvieną savaitę mūsų portale bus galima išvysti po vienerias rungtynes. Linkime daug aistringų akimirkų ir gražaus krepšinio“, – sakė portalo DELFI generalinis direktorius Vytautas Benokraitis.

Pavasarį naujuoju RKL prezidentu paskirtas Darius Gudelis parengė planą, kaip pagerinti lygos komunikaciją viešojoje erdvėje.

„Pažadame, kad per savaitę pateiksime mažiausiai po du straipsnius. Norime savo lygą parodyti iš visokių pusių. Pateiksime ir nuotraukų, ir vaizdo reportažų. Be to, stiprinsime savo veiklą ir socialiniuose tinkluose“, – žadėjo lygos vykdantysis direktorius Dainius Čiuprinskas.

Savo profesionalaus krepšininko karjerą RKL čempionate pradėjo ir 23-ejų metų J. Valančiūnas, šiuo metu rungtyniaujantis Toronto „Raptors“ klube.

2008 metais tuomet dar 16-metis aukštaūgis sezoną pradėjo Gintauto Reginos treniruojamoje Vilniaus KM-„Magnus“ ekipoje. Vėliau J. Valančiūnas persikėlė į NKL žaidžiančią Vilniaus „Perlo“ komandą, o galiausiai ir į „Lietuvos rytą“, su kuriuo 2010 metais ir LKF taurės, ir LKL čempionu. Dabar uteniškis – vienas Lietuvos rinktinės lyderių.

„Lyga auga, stiprėja – ji svarbi šalies krepšinio piramidės dalis, nuo kurios žaidėjai gali peršokti į LKL, o vėliau ir į rinktinę“, – pasidžiaugė Mindaugas Špokas, LKF generalinis sekretorius

„Gausus komandų skaičius rodo, kad krepšinis tikrai yra populiarus. Visi rinktinės žaidėjai dažniausiai pereina visus lygius, todėl džiugu, kad ir RKL treneriai padeda paruošti naują pamainą“, – pritarė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Jis taip pat pranešė, kad LKL valdyba leido visoms komandoms turėti po du krepšininkus (iki 20 metų), galinčių turėti ir antrą licenciją – šiuo atveju NKL arba RKL.

„Kreipėsi patys klubai, kuriuose yra nemažai jaunų žaidėjų, daug laiko praleidžiančių ant suoliuko. Atsižvelgdami į komandų prašymą, suteikėme jaunimui galimybę migruoti tarp lygų“, – sprendimą argumentavo R. Brazauskas.

Dar kelios lygos naujovės: išradingiausių fanų konkursas, teisėjų reitingavimas (5 geriausi ir 5 blogiausi), vasaros lyga. Be to, sezono viduryje tradiciškai bus surengta „Žvaigždžių diena“. Ji numatyta 2016 metų sausio 30 dieną.

Šiemet RKL sezone rungtyniaus 36 komandos: 16 – A, 20 – B divizione. Tai rekordinis dalyvių skaičius per pastaruosius penkerius metus.

Sezono atidarymo rungtynėse spalio 22 dieną susigrums „Gargždų SC“ ir „Tauragės KK“ ekipos. Šią akistatą tiesiogiai transliuos ir DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)